Hlavní obsah

Šitbořičtí hráči kolové vyhráli semifinále U 23

Novinky, Robert Zvolánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu pořádala TJ Pankrác Praha semifinále v kolové do 23 let. Hráči TJ Sokol Šitbořice Martin Drabálek a Štěpán Urbánek s jistou dávkou štěstí turnaj vyhráli a upevnili si bodový náskok pro nominaci na ME, které se koná 21. září ve švýcarském Mosnangu.

Foto: Stanislav Prokop

Martin Drabálek a Štěpán Urbánek

Článek

Vítězství šitbořické dvojice však nebylo jednoduché. Nejprve vyhráli 7:3 nad kombinovanou dvojicí Praha MO Svitávka. Z povinnosti porazili Zlín 2 v poměru 6:3. Nečekaná, ale zasloužená, prohra s Přerovem 2:3 začala komplikovat ambice na vítězství. Následovalo dramatické utkání s SC Svitávkou. Po poločase vedla šitbořická dvojice 3:0, avšak vlastními chybami dovolili soupeři snížit na 3:2 a se štěstím uhájili potřebné vítězství. Zápas s Favoritem Brno také nebyl jednoznačný. Šitbořice průběžně vedli o jedinou branku a vítězství s těžkým soupeřem 7:5 bylo doslova vydřené.

Následoval poslední zápas s největším soupeřem - Zlín 1, který v turnaji neprohrál a k vítězství mu stačila remíza. První poločas vyhrála šitbořická dvojice s mírnou převahou 2:0. Druhý poločas však Zlín využil chyb a v dramatické koncovce se snažil o vyrovnání. Martin Drabálek a Štěpán Urbánek se však po závěrečném klaksonu mohli radovat. Udrželi nejtěsnější vítězství 4:3. Věděli, že i když v semifinálovém turnaji získali stejný počet bodů se Zlínem 1, vyhráli celý turnaj právě díky výhře nad tímto velkým soupeřem.  

Podle výsledků jednotlivých semifinálových utkání je patrné, že ve finále U 23, které se hraje 15.6. ve Zlíně, se ještě může stát cokoliv a pořadí na stupních vítězů není předem dané. 

Průběžný stav nominačních bodů na ME U 23:

1. TJ Sokol Šitbořice /M.Drabálek, Š.Urbánek/ 32

2. TJ Sokol Zlín 1    / T.Horák, R.Adam/      28

3. Favorit Brno    /M.Fryčar, P.Krejčí/              27

4.-5. TJ Sokol Zlín 2 /R.Vavruša, D.Otásek/      15

4.-5. SC Svitávka    /J.Hrdlička, M. Richtr/          15

 6. Spartak Přerov  /M.Karas, F.Váňa/              11

Reklama

Výběr článků

Načítám