Hlavní obsah

Širé nebe nad Střeleckým ostrovem plné Jelena. Populární kapela rozezní vltavské břehy

Novinky, Tomáš Kopečný

Kapela Jelen zahraje ve čtvrtek večer na Letňáku 2016 – Léta pro Pražany. Stále populárnější parta muzikantů předvede na Střeleckém ostrově svým fanouškům jak ověřené hity ze své debutové desky Světlo ve tmě, tak novinky z připravovaného alba. Koncert startuje v 19.30 hodin.

Foto: Tomáš Šnírer

Článek

„Jelen je sympatická parta kolem frontmana a hlavního autora Jindry Poláka. Na scéně se objevila teprve před dvěma lety, ale i za tak poměrně krátkou dobu si dokázala najít širokou základnu posluchačů. Kdo dneska ještě neslyšel jejich největší hity jako Magdaléna, Co bylo dál? či Nebe nad Prahou? Dělají kvalitní muziku, která se vrací ke kořenům, jsou přirození a autentičtí a umí svou tvorbu s energií a nadšením předvést publiku,“ uvedl šéf produkce Letňáku 2016 – Léta pro Pražany David Dvořák. 

Kapela Jelen se věnuje tzv. „roots music“ – vlastní tvorbě vycházející z kořenů populární hudby jako je country, folk, bluegrass a blues. V roce 2014 vydala své první EP. Od té doby má za sebou stovky festivalových koncertů, několik rádiových hitů, vydání dnes již platinového alba Světlo ve tmě a mimo jiné i cenu Anděl za objev roku.

Hraje ve složení Jindra Polák (zpěv, kytary, foukačka), Martin "Kása" Kasal (housle, piano, vokály), Ondra Málek (basa, buben, vokály), Ludvík Kulich (kytara), Honza Rek (banjo), Janek Kovářík (akordeon) a Saša Smutný (trubka).

„Jelen si na Letňáku – Létu pro Pražany na Střeleckém ostrově nezahraje poprvé. Už jsme je tu přivítali v loňském roce a věříme, že i letos si jejich fanoušci koncert pod širým nebem užijí,“ dodal Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám