Hlavní obsah

Šipkařská TruTOULKA je za svou polovinou

Novinky, Ondřej Vylíčil

Nová série pravidelných trutnovských turnajů v moderních šipkách TruTOULKA má z letošního krajíce ukrojenou přesnou polovinu.

Foto: Ondřej Vylíčil

Termínovka TruTOULKY 2019

Článek

K dnešnímu dni se uskutečnilo 13 turnajů různých kategorií, ve kterých se představila sedmdesátka hráčů a hráček. Podáno bylo celkem 205 přihlášek, z čehož vyplývá, že průměrná účast na jeden turnaj činí pěkných téměř 16 startujících.

Luxusními bodovými náskoky disponují mužští lídři aktuálních žebříčků. David Šilar vévodí tabulce své kategorie o 3540, Marek Křapka o 5160 a Libor Svoboda dokonce o téměř 10 000 bodů. Přesto je stále o co hrát, protože do žebříčků se započítává jen konkrétní počet turnajů, takže lze očekávat, že bodová konta zmiňovaných borců již extrémně narůstat nebudou.

Každopádně podstatně zajímavější je souboj o čelo dámského žebříčku. V něm aktuální obléká žlutý trikot Lenka Uhříčková, které šlape na paty druhá Pavlína Kocianová se ztrátou 690 bodů.

Krom odměn v jednotlivých turnajích, kde k dnešnímu dni byly rozdány poukázky na občerstvení v hodnotě 3300 Kč, slibují propozice věcné odměny pro nejlepší trio každé kategorie (celkem 12 hráčů) a také finanční odměny. Ty jsou nazývány osobními jackpoty, kdy každý hráč má svůj vlastní a jeho výše je tvořena dle aktivity a především úspěšnosti. Zatím nejvyšším finančním ohodnocením se může pyšnit Marek Křapka, který svým umem posbíral 670 Kč.

Podrobné informace o soutěži včetně aktuálních výsledků, termínů a míst konání jednotlivých turnajů najdete na webu trutoulka.navrchol.cz. Hraje se, a hrát se až do konce října bude, každé úterý od 18:00 hodin, každý týden na jiném hracím místě, vždy ovšem na území města Trutnov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám