Hlavní obsah

Simulovaná havárie v hale Polárka ve Frýdku-Místku prověří připravenost složek IZS 

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 31. ledna v 10 hodin se začnou k hale Polárka ve Frýdku-Místku sjíždět hasiči, policisté i záchranáři. Důvodem bude cvičení složek Integrovaného záchranného systému (IZS), zaměřené na likvidaci toxického čpavku ze strojovny haly Polárka.

Foto: magistrát FM

cvičení v blízkosti haly Polárka

Článek

Při cvičení bude použita i mobilní siréna, jejímž prostřednictvím budou občané informováni o chemické havárii a vyzváni k zaujetí opatření vedoucích ke zmírnění následků. Žádáme občany, aby po zaslechnutí varování zachovali klid a nepodléhali panice. Varování bude součástí cvičení.

Cílem simulovaného úniku nebezpečného toxického plynu z haly Polárka je prověřit připravenost a schopnost provozovatele haly, hasičů, policistů, strážníků, záchranářů i krizového štábu města co nejrychleji zlikvidovat případnou chemickou havárii a minimalizovat její následky. Úspěšnost akce se z velké míry odvíjí od vzájemné spolupráce a komunikace všech zúčastněných.

„V okolí haly Polárka bude v inkriminovanou dobu větší pohyb záchranářských a hasičských vozidel, ale také policistů a strážníků. Zásadní omezení dopravy se nechystá a nemělo by dojít ani k zásadnímu omezení provozu haly. Nicméně je nutné, aby řidiči, chodci i návštěvníci haly dbali pokynů zasahujících složek,“ vyzval primátor Michal Pobucký.

Reklama

Výběr článků

Načítám