Hlavní obsah

Silvestrovský běh Hrabovou se běžel již po devětadvacáté

Novinky, Josef Zajíc

Ředitel Silvestrovského běhu Hrabovou Radouš Holuša spolu se starostou ostravského městského obvodu Hrabová Igorem Trávníčkem odstartovali v 10.05 29. ročník tohoto běhu. Na pořádání akce se podíleli členové Sokolu Hrabová a sportovní Tri Atlet klub Hrabová.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 31.12.20017 29. ročník Silvestrovského běhu Hrabovou. Start závodu.

Článek

Sraz, prezence, převlékání, cíl a vyhodnocení výsledků se konalo v Klubovní místnosti Sokolu Hrabová. Již od devíti hodin utvořili zájemci o běh frontu k prezenci a "fasování" startovních čísel rozdělených barevně podle pohlaví a věku závodníků.

Mladí zájemci v kategorii od 13 do 16 let běželi jedno kolo, starší běželi dvě kola, tedy 9550 metrů na okruhu, který probíhal centrem Hrabové.

Zatímco ředitel závodu Ing. Radouš Holuša kontroloval start závodníků a sám se rozcvičoval k závodu, který již absolvoval po dvacáté deváté, zástupkyně ředitele závodu za sportovní Tri Atlet klub Hrabová Ing. Mgr. Radana Holušová si organizovala rozhodčí, kteří v průběhu doběhu do cíle zapisovali časy.

„S kolegou Radimem Oborným, s kterým jsem běhal, jsme si v prosinci roku 1989 řekli, že v důsledku změn v republice zorganizujeme Silvestrovský běh Hrabovou. Tak jsme také učinili. Tehdy start a cíl byl na opačné straně Hrabové na Šidlovci u knihovny. Běželo se v opačném směru než dnes. Po dvou letech jsme přesunuli centrum závodu ke hřišti Sokola Hrabová, a tak se běží již po dvacáté deváté, " informoval o historii běhu ředitel závodu Holuša.

Počasí závodníkům přálo, jemně pršelo a bylo teplo. Rekordy se sice nekonaly, ale o ty v těchto silvestrovský bězích nejde. Závodnicí po doběhu obdrželi originální medaili a při vyhodnocení jednotlivých kategorií finanční odměny a drobné dárky. 

„Na tomto závodě jsem po třetí ve svém funkčním období jako starosta. Jsem rád, že je opět organizace perfektní. Všechno jde ráz na ráz, nikde žádné zdržení. Účastníci závodu jsou spokojeni. Vzhledem k tomu, že v příštím roce se poběží jubilejní 30. ročník, je patrné, že se z toho běhu stala tradice, a my na obci tuto tradici budeme podporovat," řekl v závěru vyhodnocení závodu starosta městského obvodu Ostrava-Hrabová Igor Trávníček.

Vítězové bez rozdílu věku v kategoriích:

Ženy: 1. Iveta Rašková, Frýdek-Místek 35:48, 2. Petra Pastorová, MK Seitl Ostrava 36:07, 3. Sylvie Štiglerová, SSK Vítkovice 37:39.

Muži: 1. Vojtěch Bárta, SSK Vítkovice 32:18, 2. Jan Fousek, MK Seitl Ostrava 32:33, 3. Patrik Pastor, MK Seitl Ostrava 33:24.

Závod mládeže - 1 kolo = 4775 m:

1. Zuzana Šenková, Ostrava 21:25

1. Daniel Juříček, Ostrava 17:42 

Závodu se zúčastnilo 152 závodníků. Celkem za dvacet devět ročníků cílem proběhlo 3097 účastníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám