Hlavní obsah

Silvestr má v Dobrušce mladšího brášku. Jmenuje se Silvestřík a kamarádí hlavně s dětmi

Novinky, Dana Ehlová
Aktualizováno

Silvestřík pro děti, tak se nazývá akce, která se stala již neodmyslitelným zakončením roku v Dobrušce a která vrcholí poslední den roku v 18 hodin. Ve stejný čas jako v asijském Bangkoku, na Jakartě nebo v Krasnojarsku rozzáří 31. prosince nebe nad centrem města barevný ohňostroj.

Foto: Pavel Štěpán

Silvestřík pro děti v Dobrušce vrcholí pravidelně ohňostrojem.

Článek

Důvod dřívější „půlnoci“ je jednoduchý. V Dobrušce totiž slaví příchod nového roku jako první ti nejmenší obyvatelé a teprve po nich přijdou na řadu jejich rodiče a prarodiče.

Silvestřík pro děti má ve městě F. L. Věka již více než desetiletou tradici. Na vánočně vyzdobené pěší zóně v centru probíhají soutěže a zábava pro nejmladší generaci. Ani letos nebude chybět vystoupení Mr. Carla a diskotéka DJ Lukina.

Samozřejmě je tu také občerstvení pro velké i malé nebo dárečky pro děti. Značné popularitě se těší soutěž O nejkrásnější jednohubku, kdy soutěžící přinášejí jednohubky ze své "domácí výrobny".

A co všechno lze jednohubkou znázornit, je často až k neuvěření. Na soutěžní přehlídce bývají pravidelně k vidění mořské koráby, tučňáci, květiny, sněhuláci, betlémy, krokodýli nebo třeba housenky. Přestože se na výrobě rodinných exponátů zřejmě podílejí všichni jejich členové, ceny a odměny obdrží pochopitelně jen dětští autoři.

Vždyť se slaví Silvestřík pro děti! 

Reklama

Výběr článků

Načítám