Hlavní obsah

Silnice mezi Kostelcem a Ostrovem u Stříbra je opravena

Novinky, Alena Lochmannová

V pátek 9. září byl mezi obcemi Kostelec a Ostrov u Stříbra po celkové opravě slavnostně otevřen úsek silnice dlouhý 2549 metrů.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Náklady na opravu úseku dlouhého 2.594 m jsou 11,8 mil. Kč včetně DPH.

Článek

Opravovaný úsek komunikace III/193 33 řešil opravu povrchu silnice od konce obce Kostelec přes obec Alfrédov až ke křižovatce se silnicí II/230 v obci Ostrov u Stříbra. Náklady na opravu úseku dlouhého 2594 m jsou 11,8 miliónu Kč včetně DPH.

Oprava  silnice byla řešena technologií studené recyklace s následnou pokládkou nové ložné a obrusné vrstvy mimo průtah obcí Alfrédov, kde po odfrézování starého povrchu byla položena ložná a obrusná vrstva asfaltobetonových vrstev ve stejné skladbě jako po recyklaci.

Dále byla při opravě silnice provedena oprava čel silničních propustků a osazení silničního zábradlí dle ČSN. Pro zajištění bezpečnosti byla osazena silniční svodidla v místě rybníka na Beránku, byla provedena úprava silničních svahů v nevyhovujících místech, zhotoveny a dosypány krajnice silnice, pročištění příkopů a zhotoveno nové vodorovné dopravní značení v trvanlivém plastu.

Stavební práce byly zahájeny 13. června a dokončeny 26. srpna v souladu se schváleným harmonogramem prací a rozhodnutím úřadu. Oprava silnice byla provedena za úplné uzavírky s mimořádnými opatřeními pro zajištění místního provozu, což pro zhotovitele stavby bylo poměrně náročné. Úplná uzavírka byla o 14 dnů zkrácena a dokončovací práce proběhly za částečné uzavírky z důvodu minimálního omezení veřejné dopravy.

Zvolené technologie opravy silnice a kvalita provedení zhotovitelem stavby zajistí dlouhodobé bezproblémové užívání tohoto úseku silnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám