Hlavní obsah

Šílený závod na bobech podpořil Verunku Fojtíkovou. Na Bobcrossu se pro ni vybralo přes 55 tisíc.

Novinky, Zdenka Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantastický víkend plný bobování a zábavy si užil každý návštěvník Skiareálu Karolinka v Beskydech. Konal se zde pátý ročník Bobcrossu, extrémního závodu dospělých na dětských plastových bobech. Čtyři jezdci ve speciální trati se v postupových jízdách prali letos i o titul Mistr Československa.

Foto: Martin Husár

Závod v plném proudu. Čtyři jezdci ve speciální trati s klopenkami, mix muži/ženy. Nářez!

Článek

Pro ten si v napínavém závěru závodu dojel Jiří Čech z Prahy. V superfinále při jízdě v osvětlené trati porazil své tři soupeře, kteří se v závodu umístili za ním - Ostraváka Matěje Glace a Romana Surovčíka z týmu Ocasi na sněhu.

„Byl to neskutečný zážitek. Trať byla udělána opravdu profesionálně a byla pekelně rychlá! Nepamatuju si, kdy jsem naposledy seděl na bobech, ale jsem rád, že jsem si to mohl zopakovat zrovna na Bobcrosu. Atmosféra okolo závodní dráhy byla úžasná. Všichni fandili, smáli se a vykřikovali různé slogany na podporu svých závodníků,” hodnotí závod Jakub Šedý z týmu Cool Camp.

Bobcross ale není závod jen o výhře trofejí, je hlavně o zábavě. To potvrzoval téměř každý závodník, který se do závodu přihlásil. Vytuněné boby i nejrůznější kostýmy přidávali na atmosféře akce i na pobavení přihlížejících. Diváci i spoluzávodníci mohli během celé soboty volit nejlepší masku závodu a titul The best styler si nakonec odvezl Marek Jochec z týmu Absolut Cottage Crew.

Jasný byl hned po uzavření registrací do závodu nejstarší účastník, který na konci března dovrší svých 50 let. Medaili a obdiv si za toto umístění odnesl Tomáš Pelant z Jablonce nad Nisou.

Souboj o umístění nejlepší ženy byl trochu napínavější, nicméně od osmifinále jela několikanásobná vítězka tohoto titulu Andrea Drengubáková na jistotu a spolu se svými kolegy získala také nejvíce týmových bodů. Mohla tak slavit rovnou třikrát - jako Nejlépe umístěná žena, celkově páté místo v závodě a jako členka Nejlepšího týmu za Snow Tour, se kterým obhájili poslední týmový triumf a převzali putovní trofej.

Ani děti nepřišly o závod na bobech. Organizátoři jim postavili jednoduchou rovnou trať a ve dvou kolech si mohly děti zkusit, jak rychle sjedou dolů. Ve třech kategoriích se ukázali ti nejrychlejší a všem dětem fandil PONY robot Jarmil, který spolu se svým týmem rozbalil stan se svou dřevěnou PONY stavebnicí a bavil děti celý den.

Bobcross pro Verunku

Bobcross je závod, který baví i pomáhá. Letos se pořadatelé rozhodli přispět na nákladnou léčbu Veronice Fojtíkové, která po úrazu na lyžích zůstala na vozíku. Každý závodník přispěl do sbírky půlkou startovného a v sobotu byly k prodeji ručně dělané bobcrossové zvonce, které přispívaly nejen k povzbuzování závodníků. Verunce se ve spolupráci s městem Karolinka předali šek na 36 825 Kč, ovšem konečná částka to není.

„Jeden z partnerů z firmy PP Kovanda, který byl přítomen na akci a viděl, jak to vše probíhá, se rozhodl dodatečně přispět částkou 10 000 Kč. Stejně k tomu přistoupilo i vedení Skiareálu Karolinka, a tak se nakonec ve sbírce pro Verunku sešlo krásných 57 030 Kč,” raduje se hlavní organizátor Radek Kolmačka. Po vyhlášení benefice si velký párty stan převzali DJ Lucky Boy a DJ Necroz, kteří bavili návštěvníky až do rána.

Je po akci, pořadatelům ovšem práce nekončí. „Dáme si lehčí pauzu, ale hlava běží už teď. Příští ročník už má svou událost na facebooku a uděláme vše, aby to bylo opět parádní,” těší se Radek Kolmačka.

Reklama

Výběr článků

Načítám