Hlavní obsah

Sherlock Holmes bude po sedm večerů pátrat U Zvonu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeňský rodák a člen činohry Národního divadla Pavel Batěk se vrací jako slavný detektiv Sherlock Holmes v hororové komedii Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor, zlý pes!

Foto: Divadelní léto pod plzeňským nebem

Skvělému Pavlu Baťkovi v roli Sherlocka Holmese bude sekundovat Zdeněk Velen, jako roztomile nedovtipný Dr. Watson.

Článek

Inscenace v režii Petra Svojtky měla na festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem premiéru v červnu loňského roku. Letošní reprízy se odehrají od 20. do 26. července na novém místě – místo původní Proluky se v tajemná blata, kde lišky dávají dobrou noc, promění scéna U Zvonu. Vstupenky na jednotlivá představení jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut.

Divadelní léto pod plzeňským nebem pořádá PaNaMo ve spolupráci se Západočeskou galerií v Plzni, festival podporuje Město Plzeň, Plzeňský kraj a společnost Plzeň 2015.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji, v posledních letech se jeho návštěvnost ustálila na 8000 diváků. Festival každoročně zasazuje do kulis historického centra Plzně vlastní originální inscenaci.

Scéna U Zvonu, na které se letos Divadelní léto odehrává, hostila už jedenáct představení Dona Quijota a v rámci doprovodného programu také Improzápas a Slam Poetry Open Air. Od středy 20. července se prostor pod platany v centru Plzně promění v pochmurné panství Henryho Baskervilla, kterým se rozléhá tajuplné psí vytí.

„Torbayskou zeď jsme přejmenovali na torbayský háj a věříme, že prostor U Zvonu, který perfektně zafungoval s Donem Quijotem, bude slušet i Psu baskervillskému. Většinou se od premiéry představení stále zlepšuje, takže doufáme, že letos si společně s diváky užijeme krásných sedm Psů,” uvedl umělecký ředitel Divadelního léta Vilém Dubnička, kterého diváci uvidí i na jevišti jako Tajemného muže.

Skvělému Pavlu Baťkovi v roli Sherlocka Holmese bude sekundovat Zdeněk Velen jako roztomile nedovtipný Dr. Watson. Diváci se mohou těšit i na Zdeňka Muchu jako hrůzyplného Dr. Mortimera, Zdeňka Rohlíčka v neodolatelné kreaci Henryho Baskervilla, Marka Adamczyka jako sluhu Barrymora či Michala Štěrbu v roli Stapletona. Jedinou změnou oproti loňsku je obsazení ženské role. Dolores Stapletonovou bude hrát místo Marty Dancingerové Karolína Herzinová.

Autory dramatizace Psa baskervillského od A. C. Doyla jsou Jiří Janků a Petr Svojtka, umělecký šéf Městských divadel pražských, který Prokletí rodu Baskervillů na plzeňském Divadelním létě také režíroval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám