Hlavní obsah

Sezona návštěvnického centra na beskydské přehradě Šance skončila

Novinky, Josef Zajíc

Nově vybudované informační centrum na vodním díle Šance na řece Ostravici, které zahájilo v letošním roce provoz, bude od října uzavřené. Nové návštěvníky pak informační centrum přivítá zřejmě začátkem května 2020.

Foto: Josef Zajíc

Otevření vodního díla Šance na řece Ostravici v listopadu 2018.

Článek

Informační centrum je vybaveno interaktivními obrazovkami, informacemi o vodním hospodářství, o celé vodohospodářské soustavě povodí Odry a dalších zajímavostech vodního světa. Vše je doplněno krátkými filmy, vizualizacemi, animací a obrázky.

„Mohu konstatovat, že letošní zkušební provoz prvního infocentra ve správě Povodí Odry byl z našeho pohledu úspěšný. Zaznamenali jsme pozitivní reakce a máme i písemná poděkování zaměstnancům infocentra za vstřícné jednání a vysokou odbornou znalost. Nyní vyhodnotíme, zda byl provoz infocentra optimální, abychom mohli správně nastavit režim v nadcházející letní sezoně,” informoval Jiří Tkáč, generální ředitel státního podniku Povodí Odry.

Informační centrum VD Šance bylo v letních měsících otevřeno vždy od čtvrtka, který byl přednostně vyhrazen pro plánované exkurze, do neděle, a to od 10.00 do 16.00 hodin. Po celou dobu byli v informačním centru vodohospodářští odborníci připraveni odpovídat na nejrůznější dotazy.

„Během letošní první návštěvní sezony prošlo informačním centrem více než 5 tisíc zájemců,” sdělila Šárka Vlčková, tisková mluvčí Povodí Odry, s. p.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám