Hlavní obsah

Seznamte se s ITI - ve hře je více než 4,5 miliardy korun

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okresní hospodářská komora připravila na 29. listopadu tematický seminář o integrovaných teritoriálních investicích Olomouckého kraje (ITI) a využití dotačních možností pro podnikatele.

Foto: Radim Kašpar

Pozvánka

Článek

ITI je specifický nástroj, díky kterému lze získat dotaci z 6 operačních programů Evropských strukturálních a investičních fondů. 

Aglomerace Olomouce, Prostějova a Přerova s okolními obcemi může po náročných přípravách získat celkem až 4,5 miliardy korun na památky, školy, dopravu, životní prostředí či podporu zaměstnanosti. Zajímavé výzvy se chystají také pro podnikatele. První výzvy cílené do podnikatelského prostředí jsou plánovány již od ledna 2017. Aktuální tematikou provede Ing. et Ing. Jitka Gregorová, tematická koordinátorka projektu.

Součástí semináře bude také vystoupení Mgr. Lenky Říhovské z Olomouckého klastru inovací a prezentace programu Erasmus pro mladé podnikatele. V rámci Erasmu se nabízí možnosti vyzkoušení nových nápadů ve své firmě či vstoupení na jiné evropské trhy. 

Výměna zkušeností probíhá v rámci pobytu u zkušeného podnikatele, který novému podnikateli poskytuje znalosti potřebné k provozu malé firmy. Hostitel(ka) těží z nových perspektiv svého podniku a dostane příležitost spolupracovat se zahraničními partnery a dozvědět se o nových trzích.

Mgr. Jitka Šebíková z fondu dalšího vzdělávání také představí projekty, díky kterým mohou firmy získat posilu do týmu, a zájemcům může být poskytnuta praxe v reálném firemním prostředí. Projekt Cesta pro mladé propojuje studenty a firmy formou praxe, projekt Vzdělávání praxí pomáhá při návratu na trh práce. Osobám nezaměstnaným a rodičům na/po rodičovské dovolené. Účast v projektech není nijak zpoplatněna, naopak přináší jak účastníkům, tak firmám řadu výhod a v neposlední řadě i úhradu finančních nákladů.

Bližší informace zde

Reklama

Výběr článků

Načítám