Hlavní obsah

Severomoravští orientační běžci ukončili sezónu v Borové u Bolatic

Novinky, Josef Zajíc

Modrá obloha jako vymalovaná, pestré barvy listů lesa a bezchybná organizace pořadatelského oddílu orientačního běhu TJ Slezanu Opava přivítala v úterý 28. října 240 závodníků v lese u vesnice Borová, sousedící bezprostředně s obcí Bolatice u Opavy.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh v Borové u Bolatic 28.10.2014. Rodiče s dětmi.

Článek

Příznivci orientačních sportů se v osadě Borové sešli při závěrečném sedmém kole Moravskoslezského žebříčku, aby nejen uzavřeli konta svých bodů k zisku výkonnostních tříd, ale i završili závodní a běžeckou sezónu 2014. Ta začala 28. března závodem v nočním orientačním běhu v Hradci nad Moravicí. Po 14 závodech se sešli naposledy v Borové. 

Závod v Borové u Bolatic připravil tým oddílu orientačního běhu TJ Slezanu Opava pod vedením ředitelky závodu Martiny Procházkové, hlavního rozhodčího Lubomíra Bači a stavitele tratí Karla Jurčáka. U počítače zpracovával výsledky Milan Binčík, který následně zveřejnil výsledky závodu a také výsledky podzimního žebříčku Moravskoslezského kraje.

Hlavní kategorii D 21 vyhrála Ewa Haltof z Vrbna - 42:55 (5,2 km - 20 kontrol) před Alenou Šarmanouvou z Opavy - 43:28 a třetí Markétou Sabelovou z Třince - 46:04.

Kategorii mužů H 21 (6,1 km - 21 kontrol) dominovali závodníci POBO (Přátelé orientačního běhu Opava) Jakub Glonek - 37:37, Marek Schuster - 37:51 a Luděk Valík - 40:47.

Podle výsledků jarního a podzimního žebříčku se 14 závodů zúčastnilo 285 registrovaných závodníků a dalších 180 z řad příchozích a veřejnosti především dětí a jejich rodičů. Celkem tedy 463 zájemců o orientační běh z Moravskoslezského kraje, jeho  okolí a Polska.

Protože orientační běžec "nikdy nespí", začíná příprava na novou běžeckou sezónu již prvním závodem Slezské zimní ligy 22. listopadu v Ostravě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám