Hlavní obsah

Setkání se zajímavými osobnostmi, "vítání" jara i zájezd má před sebou klub seniorů Pohoda

Novinky, Dana Ehlová

Agilní klub seniorů Pohoda z Kostelce nad Orlicí vkročil i do letošního roku tou správnou nohou a dál hýří aktivitou, takže jeho členové se opravdu nenudí a v pestrém programu si každý najde svoji parketu.

Foto: Klub seniorů Pohoda (archiv)

Členové agilního klubu seniorů Pohoda.

Článek

Na březen výbor klubu pod vedení Miroslavy Novákové připravil mimo pravidelných setkání dvě stěžejní zajímavé akce. „V úterý 13. března bude na všetečné otázky odpovídat Hana Ezop, která v současnosti vystavuje fotografie z pobytu na Aljašce v Městské knihovně v Kostelci nad Orlicí,” uvedla vedoucí klubu.

Dále prozradila, že Hana Ezop, velice skromná a úspěšná výtvarnice, která je navíc členkou klubu seniorů Pohoda, má za sebou úspěšnou besedu právě v kostelecké knihovně. Setkání se uskuteční ve společenské místnosti klubu a začne ve 14.30 hodin.  

Zatímco už samotný pojem Aljaška vyvolává téměř v každém z nás představu sněhu a zimy, další akce pro "pohodáře" z Kostelce nad Orlicí bude jednoznačně ve znamení jara.  

Senioři se seznámí s novými trendy ve výzdobě k Velikonocům, a to přímo na první jarní den, ve středu 21. března. „Obětavé a oblíbené květinářky z provozovny Pomněnka se s námi podělí o bohaté zkušenosti a také předvedou, jak si upravit například slavnostní stůl. Některé výrobky si přitom účastníci mohou přímo na místě zakoupit,” doplnila Miroslava Nováková.

Akce ve znamení nejkrásnějšího ročního období začíná v prostorách klubu Pohoda v 18 hodin.

Ani v dalších měsících nebude Pohoda zahálet. Podle informací se na květen připravuje beseda s kosteleckým rodákem, akademickým sochařem a medailérem Zdeňkem Kolářským, který patří mezi nejvýznamnější české autory mincí a medailí.

Velice oblíbenými akcemi klubu jsou také zájezdy. Svědčí o tom vždy počet zájemců o místo v autobuse, který mnohdy převyšuje kapacitu. Na letošek připravuje vedoucí klubu pro své "ovečky" poznávací zájezd do Písku, jednoho z nejnavštěvovanějších a architektonicky nejkrásnějších jihočeských měst.

Reklama

Výběr článků

Načítám