Hlavní obsah

Šestý ročník ostrovského Memoriál turnaje v šipkách je již minulostí

Novinky, Jan Mrenica

V takřka jarním počasí se první únorovou sobotu v ostrovské pivnici Kolečko na Karlovarsku uskutečnil Memoriál Milana Fialy. Kamarádi, příbuzní a fandové šipek se zde sešli již po šesté v řadě.

Foto: Jan Mrenica

Nejepší hráči turnaje Z leva René Loučim, Jirka Hůlka, Milan Grillo, Miroslav Fiala a vítěz Štěpán Tunkiv

Článek

Jedná se o jeden z největších šipkových turnajů v kraji, který má každoročně nejvyšší účast ze všech turnajů konaných v Ostrově. Na šestý ročník si našlo cestu 53 lidí.

Nechyběli hráči z Karlových Varů, Nejdku, Chodova, Kraslic a širokého okolí. Memoriálu se ale převážně zúčastnili domácí šipkaři z Ostrova, včetně Milanovy nejbližší rodiny a jeho kamarádů.

Turnaj již tradičně zahájila dcera Nikola Fialová hodem první šipky. Super parta lidí se poté náramně bavila až do pozdních hodin. V ceně startovného byl i velmi chutný hovězí guláš. Pro všechny zúčastněné šlo především o dobrou zábavu, ale přesto bylo k vidění i spousta dramatických utkání. Porážky brala většina hráčů sportovně.

Do finálové osmičky se probojovali tři hráči z místního klubu Škodíci Ostrov a dva z Karlových Varů. Po jednom zástupci měl klub z Chodova z Březové a taky z Kraslic. Na děleném sedmém a osmém místě skončili Zděnek Balouš z teamu Gepardi Březová a Roman Duna z Nikola Kraslice. Šestou příčku obsadil Škodík a loňský finalista Jan Dutka. Na pohárové páté místo to dotáhl domácí borec René Loučim. Loňský vítěz Milan Grillo se letos musel spokojit až se čtyřkou, a tak již bylo všem jasné, že tento ročník bude mít opět nového vítěze. Jiří Hůlka vybojoval za Racka Karlovy Vary bronz.

Finálová dvojice měla složení Štěpán Tunkiv Průšvih Karlovy Vary a Miroslav Fiala Škodíci Ostrov. Za zmínku stojí připomenout, že jeho bratr Petr Fiala byl vítězem třetího ročníku a také, že s rodinou Milana Fialy nemají oba nic společného. Miroslav Fiala hrál celý turnaj nádherné šipky, když vyřadil z turnaje i loňského vítěze. Ve finálovém utkání mu však již došly síly a tak se musel po jasné porážce 0:2 spokojit se stříbrem a tím se i poklonit celkovému vítězi. Štěpán Tunkiv se stal již šestým vítězem tohoto báječného turnaje a minimálně na rok se tak může chlubit putovním pohárem.

V průběhu Memoriál turnaje se ještě rozjel samostatný turnaj žen, který měl v pavouku rekordních 14 šipkařek. Nejlepší ženou se nakonec stala domácí hráčka Kateřina Ogorková, před svou teamovou kolegyní Petrou Peterkovou. Třetí místo obsadila a krásný pohár si domů odvezla Kateřina Jírová z Březové.

Ten den se předávala i spousta dalších cen. Nejlepším amatérem se stal Braňo Dobronič z Ostrova. Cenu „ Bingového krále“ získal Milan Grillo a cenu za nejvyšší zavření 149 bral Miroslav Fiala. Zvláštní a velice prestižní pohár byl předán i „Opilcovi turnaje“. Tuto cenu překvapivě dostal sám organizátor Jan Mrenica.

Poděkování patří všem sponzorům, personálu pivnice za super pracovní výkony, organizátorovi turnaje a spoustě dalších lidí, bez kterých by se takto skvělý šipkový den asi jen stěží uskutečnil.

Druhý den se Milanovi kamarádi za deštivého počasí sešli na hřbitově a věnovali mu kytku na hrob i s jeho oblíbeným lahodným mokem. Krásným gestem tak uctili jeho památku.

Všichni se již dnes nesmírně těší na 7. ročník tohoto speciálního turnaje.

Celkové výsledky turnaje najdete ZDE

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám