Hlavní obsah

Sestry Havelkovy zvaly zpěvem na jubilejní ročník festivalu Petra Dvorského

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

20. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského předznamenala neobvyklá, pro posluchače nečekaná, avšak poutavá hudební pozvánka.

Foto: Ars koncert
Článek

Pro  nastupující do autobusu po ranní směně v Jaderné elektrárně Dukovany to bylo příjemné překvapení. Cestující 18. července, směr Moravský Krumlov nebo Třebíč, byli uvítáni originální hudební pozvánkou. Přesně řečeno: brilantním zpěvem populárních sester Havelkových.

Jejich repertoár chytí posluchače bez ohledu na věk. Soubor ve složení Anna Vávrová, Petra Kohoutová a Olga Bímová se Zuzanou Grosmanovou, která hrála na originální historický nástroj violinofon z dvacátých let 20. století, vystoupí 12. srpna na nádvoří zámku v Dukovanech.

Stylový vokální projev sester Havelkových za jízdy autobusem nebyl samozřejmě pouze upoutávkou na  jejich koncert, ale originální pozvánkou na celý bohatý program letošního Mezinárodního hudebního festivalu Petra Dvorského.

Jubilejní 20. ročník je věnován stému výročí vzniku republiky. To své v hudbě v letošní nabídce může najít snad každý. Jednotlivé koncerty této každoroční významné kulturní události Třebíčska a Vysočiny se konají na tradičních místech v krásném prostředí Jaroměřic nad Rokytnou, Valče, Dalešic a Dukovan.

To, že autobus s pozvánkou prostřednictvím zpěvu a hudby vyjížděl od JE Dukovany, bylo současně poděkováním pořadatelů generálnímu partnerovi, Skupině ČEZ, za dlouholetou podporu festivalu. Také signálem, že dnes již tradiční festival je opravdu za dveřmi. Letošní jubilejní ročník se koná ve dnech 4. až 18. srpna.

Program festivalu a všechny potřebné informace na: http://www.arskoncert.cz/mhfpd/cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám