Hlavní obsah

Sérii svátečních běhů zahájil v Ostravě Vánoční běh v Bělském lese

Novinky, Josef Zajíc

Již v neděli 22. prosince byl zahájen seriál svátečních běhů v ostravském regionu. Tradiční Vánoční běh se konal v Bělském lese ve sportovním areálu okolo pilinové běžecké dráhy. Start mládeže byl v 10 hodin. Dorost a dospělí vyběhli o půl jedenácté na dva tří kilometrové okruhy.

Foto: Josef Zajíc

26. ročník Vánočního běhu v ostravském Bělském lese. 22.12.2013

Článek

Hlavní organizátor Ing. Jiří Brož odstartoval hlavní pole 148 závodníků v 10.30 hodin v Bělském lese ve sportovním areálu nedaleko za restaurací Koliba.

Zatímco žáci, žákyně a příchozí zájemci běželi jeden okruh, dorost a dospělí všech vypsaných kategorií vystartovali na dva tříkilometrové okruhy členité tratě. Běželo se v krásném prostředí udržovaného Bělského lesa, za příjemné zimní teploty a bez zjevné známky zhoršené kvality vzduchu.

Již po prvním kole se ujali vedení tři svěřenci jednoho z nejlepších trenérů mládeže Vladimíra Černého z atletického klubu SSK Vítkovice. I v kategorii žen jeho mladé svěřenkyně obsadily druhé a třetí místo.

V kategorii mužů vyhrál Jakub Zemaník v čase 17:41, a tím překonal dlouholetý traťový rekord, těsně sledovaný Jakubem Ševčíkem - 18:18 a Vojtěchem Schneiderem, který běžel 18:28. Všichni tři z atletického klubu SSK Vítkovice.

Ženy s přehledem vyhrála známá ostravská vytrvalkyně Adéla Esentierová - 21:59 z Extrem Balaž Teamu Ostrava. Na druhém místě doběhla vítkovická atletka Alena Juřicová - 23:36 před Terezou Growkovou - 24:05. Obě dvě z atletického klubu SSK Vítkovice.

Další závody v regionu okolí Ostravy:

24. prosince pořádá Maraton klub Seitl Ostrava 10. ročník Vánočního běhu v Jilešovicích. Start bude v 10.00 před restaurací U Malury v Jilešovicích.

26. prosince - Štěpánský běh v Ostravě-Porubě. Pořádá TJ Liga 100, Start v 10.00 hodin, běží se 13,5 km. Sraz ve sportovního areálu Ostrava-Poruba, ulice Skautská.

28. prosince - 7. ročník Zimního běhu Bělským lesem v Ostravě. Sraz v restauraci u Bohuša. Start a cíl ve sportovním areálu, pilinová dráha- běží se 7 km velmi členité tratě.

31. prosince se Ostravě-Hrabové poběží již 25. ročník Silvestrovského běhu na 9500 m. Start v 10.00 hodin. Mládež běží jen jedno kolo. Sraz na hřišti Sokolu Hrabová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám