Hlavní obsah

Seniory v klubu Pohoda v Kostelci nad Orlicí navštívili nejvyšší představitelé kraje

Novinky, Dana Ehlová

Příjemné odpoledne strávili členové Klubu seniorů Pohoda v Kostelci nad Orlicí v úterý 8. března. V rámci své cesty po Rychnovsku je navštívil hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc.

Foto: Hana Růžičková

Překvapením pro dámskou část přítomných seniorů byly růže, které všem členkách klubu předal hejtman Franc u příležitosti Mezinárodního dne žen.

Článek

Hejtmana doprovázeli vedoucí odboru sociálních věcí krajského úřadu Jiří Vitvar a předsedkyně krajské rady seniorů Růžena Rýglová. Setkání byl přítomen také starosta Kostelce nad Orlicí František Kinský.

Možnost pozdravit se a besedovat s nejvyšším představitelem kraje si nenechalo ujít více než třicet seniorů. Hlavním tématem byly priority Královéhradeckého kraje v sociální oblasti, o nichž hovořil sám hejtman. Překvapením pro dámskou část přítomných seniorů byly růže, které všem členkám klubu předal Lubomír Franc u příležitosti Mezinárodního dne žen.  

Vedoucí Klubu seniorů Pohoda Miroslava Nováková seznámila hosty s velmi pestrou činností kosteleckých seniorů. Pohoda má už více než dvě stě členů a všechny pořádané akce, které se konají s velkou podporou města a městského úřadu, jsou bohatě navštěvovány. Mezi nejoblíbenější patří zájezdy po blízkém okolí, ale i do míst vzdálenějších, mezi něž se zařadila i loňská návštěva Prahy.

Mezi hosty nechyběl Josef Lukášek, krajský radní, který má v gesci sociální sféru. Vzhledem k tomu, že je také autorem několika pohádkových knížek, dodržel předem daný slib a uvedl dvě pohádky "pro babičky".

Na řadu přišla i pohádka i o čertech, k níž Miroslava Nováková poznamenala: „Bylo to docela stylové, protože v tu chvíli se venku doslova čerti ženili.” Přes venkovní nepohodu však podle jejích slov proběhlo setkání ve velice přátelské a příjemné atmosféře.

Reklama

Výběr článků

Načítám