Hlavní obsah

Senioři budou v Bílovci bojovat o medaile ve víceboji

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 11. září bude v Bílovci soutěžit takřka 150 seniorů z celého kraje v prvním ročníku Seniorského víceboje.

Foto: Jiří Velký
Článek

Akce, kterou pořádá Krajské koordinační centrum Seniors za podpory Klubu seniorů Bílovec, Svazu tělesně postižených v Bílovci a Asociace sportu pro všechny Spartaku Bílovec, se zúčastní i deset sportovců ze Slovenska.

„Senioři budou soutěžit v sedmi disciplínách – v hodu šipkami, kriketovým míčkem a kroužků, v běhu s tenisovou raketou a míčkem, ve slalomu na koloběžce, v košíkové a  bollobalu. Rozděleni budou do šesti kategorií – od 55 do 59 let, od 60 do 69 let a od 70 let výše, a to vždy zvlášť muži a zvlášť ženy,“ popsal pravidla soutěže Milan Fabián z Krajského koordinačního centra Seniors s tím, že přes padesát seniorů bude soutěžit v kategorii nad 70 let.

„Organizujeme podobné akce již několik let a tak víme, že seniory tyto hry natolik strhnou, že bojují jako by šlo o život. Už teď se těšíme na skvělou sportovní atmosféru,” dodal.

Senioři se utkají od 14 hodin na hřišti místního gymnázia Mikuláše Koperníka. To zajistila místní organizace svazu tělesně postižených.

„Budeme mít k dispozici venkovní prostory ke konání akce, včetně šaten, počítačové učebny k vyhodnocení výsledků a v případě nepříznivého počasí i tělovýchovnou halu,“ uvedla Anna Římanová, předsedkyně této organizace, a dodala, že za svaz tělesně postižených se zúčastní seniorského víceboje pět členů. Všichni se zúčastnili i loňských krajských her seniorů v Bílovci a byli úspěšní – Jana Richterová skončila na 2. místě, zbývající čtyři sportovci obsadili druhá a třetí místa ve svých kategoriích.

Město však budou reprezentovat také soutěžící z TJ Spartak a Klubu seniorů. A mezi nimi jsou i další nadějní sportovci, jednou z nich je i Marie Holušová, která se probojovala do krajského reprezentačního týmu seniorů, který letos zvítězil v celostátních hrách seniorů.

„Nejlepší sportovce kraje z řad seniorů představíme také při slavnostním vyhlašování výsledků seniorského víceboje, které se uskuteční v bíloveckém domě kultury po skončení sportovní části her. Součástí bude i krátké kulturní pásmo seniorských spolků z Ostravy a Hlavnice,“ doplnil Fabián.

Odměnou pro sportovce budou diplomy, které zajišťuje Kulturní centrum Bílovec, a také medaile pro absolutní vítěze víceboje a perníkové medaile pro vítěze v jednotlivých kategoriích. Seniorský víceboj v Bílovci, nad nímž převzala záštitu starostka města Renata Mikolašová, je podpořen dodací z krajského programu Podpora zdravého stárnutí v Moravskoslezském kraji na rok 2019.

„Jsme rádi, že si Seniors vybral pro pořádání právě naše město, a to i díky tomu, že naši senioři jsou aktivní a účastní se nejen nejrůznějších kulturních akcí, ale i těch sportovních. A jak je uvedeno výše, někteří z nich jsou velmi úspěšní. Já osobně však považuji za úspěšné všechny, kteří se hlásí na podobná klání a svůj život i v seniorském věku prožívají aktivně,“ uvedla starostka s tím, že město akci podpořilo finančním darem.

Reklama

Výběr článků

Načítám