Hlavní obsah

Senátoři navštívili olomoucké hasiče

Novinky, Milan Haluška

Olomoučtí hasiči měli v úterý odpoledne na svém krajském ředitelství vzácnou návštěvu. Přijeli za nimi předseda senátu Milan Štěch společně se senátorem a primátorem Přerova Jiřím Lajtochem.

Foto: HZS OLK

Návštěva olomouckých hasičů

Článek

V první části programu ředitel HZS Olomouckého kraje představil senátorům v krátké prezentaci Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje. "Společně jsme diskutovali nad aktuálními problémy hasičů, možnostmi vícezdrojového financování, novelizací zákona o pojišťovnictví a složitosti administrativních činností v oblasti zadávání veřejných zakázek," upřesnila mluvčí olomouckých hasičů Vladimíra Hacsiková.

V této souvislosti si senátor Lajtoch vyžádal praktické poznatky k projednávání zákona o zadávání veřejných zakázek. "Dále se diskuze stočila na vzájemnou spolupráci profesionálních a dobrovolných hasičů," doplnila mluvčí.

Senátoři přislíbili podporu při prosazování zákonů, které mají vazbu na hasičský záchranný sbor.

"V druhé části si senátoři společně s vedením sboru prohlédli Centrální požární stanici v Olomouci a budovu nového krajského operačního a informačního střediska HZS Olomouckého kraje," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám