Hlavní obsah

Semaforští Jitka Molavcová a Jiří Suchý zvedli kroměřížské publikum ze sedadel

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Potlesk vestoje následoval v závěru pořadu Smích a písničky, který v pondělí 12. října uvedli ve vyprodaném divadelním sále Domu kultury v Kroměříži Jitka Molavcová a Jiří Suchý. Hvězdy pražského divadla Semafor doprovodil orchestr řízený Jiřím Svobodou.

Foto: Jan Dušek

Jiří Suchý a Jitka Molavcová slavili v Kroměříži velký úspěch.

Článek

Představení, které se uskutečnilo v rámci podzimního divadelního předplatného a jež zprostředkovala olomoucká agentura Gong, se setkalo s mimořádným úspěchem. V průběhu večera to prozrazoval bouřlivý potlesk a na konci pak aplaus ve stoje, kterým si publikum vyžádalo ještě dva přídavky.

Obě hvězdy legendárního pražského divadla Semafor zpívaly v duetech i sólově. Došlo přitom na celou řadu písní (Nebezpečné dotýkat se hvězd, Pramínek vlasů, Klokočí, Jó, to jsem ještě žil), z nichž mnohé jsou dnes evergreeny.

Zatímco Jiří Suchý s typickým slamáčkem na hlavě uváděl ponejvíce skladby, které kdysi napsal ve spolupráci s Jiřím Šlitrem, Jitka Molavcová občas sáhla i do tvorby tria Ježek  -Voskovec - Werich z éry Osvobozeného divadla, přičemž se blýskla i hrou na saxofon.

Zpívající herečka, která je v pražském Semaforu už neuvěřitelných šestačtyřicet let, zaujala nejen komediálním ztvárněním mnohých písniček, ale i svým mladistvým vzhledem. Lepší  jevištní partnerku si principál Semaforu nemohl ani přát - jejich sehranost je obdivuhodná a bavila i kroměřížské publikum.

Dalším a v pořadí už třetím představením podzimního předplatného bude 18. listopadu hořká komedie Na mělčině, ve které se v hlavní roli představí Iva Janžurová. Do dalších rolí obsadil režisér Juraj Nvota Báru Munzarovou, Miroslava Vladyku a Sabinu Remundovou.

Reklama

Výběr článků

Načítám