Hlavní obsah

Sedmý ročník Českého běhu žen v Ostravě byl opět skvělý

Novinky, Josef Zajíc

V Ostravě v okolí obchodního a zábavního centra FORUM Nová Karolina, Trojhalí Karolina na Náměstí Biskupa Bruna byl v sobotu 1. června start a cíl 7. ročníku Českého běhu žen. Skvělou akci, která se uskutečnila již posedmé, tentokrát za krásného, teplého počasí, zorganizovalo Sdružení sportovních klubů Vítkovice.

Foto: Josef Zajíc

Český běh žen Ostrava 2019 Rodiče s dětmi.

Článek

I letos se pořadatelé, sponzoři a organizace, které se podílely na doprovodném programu, vytáhli. Vše klapalo. V Trojhalí Karolina byla prezence, převlékání a toalety.

V okolí startu a cíle byla spoustu stánků různých organizací, které zajišťovaly doprovodný program. Účastnice čtyř závodů si před závodem mohly zjistit svůj zdravotní stav a po závodě také. Malé děti, které ukázaly, jak si pečlivě čistí zuby, dostaly dáreček. Ženy se mohly nechat před závodem zkrášlit. Před každým startem se závodnice řádně rozcvičily.

Po celý den program komentovali dva špičkoví komentátoři Michal Dusík a Jakub Kohák. Závodu se také, jako pozorovatel, zúčastnil ředitel Zlaté tretry Ostrava Jan Železný. Na vše dohlížel Oldřich Zvolánek, předseda SSK Vítkovice a člen výboru Atletického klubu. Časy 1 752 závodnicím změřil ONLINESYSTÉM, který okamžitě vydával výsledky.

Program byl zahájen rodinným během rodičů s dětmi na 450 metrů a také rodinným během na 700 metrů. Těchto dvou závodů se zúčastnilo 254 rodičů a dětí. Některé byly ještě v kočárcích, jiné již běžely po svých. Pro děti byl ještě v průběhu závodů zorganizován duatlon.

Český běh žen byl zahájen kategorií běhu s holemi čili Nordic walking na 2,5 kilometru. Šlo 135 žen všeho věku a ty nejlepší byly velmi rychlé.

1. Tomečková Dagmar, Hranice 17:39, 2. Šafarčíková Zuzana, Branka u Opavy 17:53, 3. Schejbalová Kristýna, Zlaté Hory 17:56.

V 11 hodin a dvacet minut odstartoval 512 závodnic na 2,5 km primátor města Ostravy Tomáš Macura. Zástup žen se vydal velmi svižně na trať. Než komentátoři diváky seznámili s podrobnosti z tratě, už tu byla první závodnice.

1. Suchánková Jolana, Ostrava 10:24, 2. Mielfaitová Anna, Ostrava-Poruba 10:40,3. Mariničová Adéla, Rožnov pod Radhoštěm 10:45.

Na trať 5 kilometrů, která byla vyhlášena také jako soutěž družstev, bylo připraveno neuvěřitelných 906 závodnic. Záplavu závodnic v oranžových tričkách odstartoval hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

1. Coufalová Jana, oddíl neuveden 19:33, 2. Fryzová Kristina, Ostrava 19:58, 3. Kraussová Dominika, Frýdek-Místek 20:08.

V soutěži čtyřčlenných družstev zvítězil TENIELVER TEAM - 1:32,04, 2. Radnice RUN!!! Ostrava - 1:36,56, 3. BK Olbranice - 1:37:44.

Na poslední trať, a to na 10 kilometrů, se na start postavilo 199 závodnic. Ty běžely dva 5kilometrové okruhy. Odstartovala je Andrea Hoffmannová, náměstkyně primátora Ostravy. Výkony těch nejlepších byly velmi dobré.

1. Baginská Markéta, Havířov-Podlesí 40:06, 2. Legerská Hana, Opava 40:53, 3. Sýkorová Iva, Havířov 44:26.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám