Hlavní obsah

Sedmihorské léto nabídne romantiku i skvělou muziku. Hvězdou večera bude AG Flek

Novinky, Jitka Maděrová

Sobota 14. července bude patřit milovníkům romantiky, pohody a folkrockové hudby. V rámci Sedmihorského léta se na uskuteční jednodenní festival rock & folk & blues kemp s našimi největšími hvězdami folkového nebe. Na koho se můžete těšit?

Foto: Jitka Maděrová
Článek

AG FLEK: Legendární zlínská skupina, která v 80. letech položila základy tuzemskému folkrocku. Loni oslavil AG Flek 40 let na scéně, letos vydala novou desku, která je opěvována kritikou i fanoušky.

HONZA BROŽ & DEVÍTKA: Devítka je folková hudební skupina, která se ve své tvorbě opírá o původní repertoár Brožových melodických písniček s citlivými, romantickými texty. Síla současných pěti hlasů Devítky je v dynamice, energii a barevné rozmanitosti.

Vás a vaši manželku mohou posluchači znát z kapely Žalman a spol, kde jste oba mnoho let působili. Ovlivnilo vás hudebně působení v této kapele?

Odpověď je, myslím, nabíledni, neboť patnáct let společného života v jedné kapele člověka nemůže neovlivnit. Doufám jen, že jsme s Jindřiškou i my v pozitivním slova smyslu ovlivnili Žalman a spol. Nu, a abych nezapomněl. Potkali jsme za ta léta spoustu fajn lidí, bez kterých si svůj život dnes už ani neumíme představit. Třeba jednoho moravského sklípkana, který má nejlepší víno v celé naší galaxii. Díky němu máme dodnes srdce jako zvon a játra jako kámen.

Jakou hudbu nabízí skupina Devítka a na co se mohou diváci těšit v rámci vašeho vystoupení na rock kempu?

Tož, hodnotit, či kategorizovat sám sebe je úkol věru nevděčný, ale pokusím se. V prvním punktu doufám, že Devítka nabízí svým posluchačům muziku dobrou. Určitě se o to všemi silami snaží. Repertoár je v drtivé většině vlastní, takže si můžeme dovolit tvrzení, že to co hrajeme, nehrál nikdy nikdo lépe než my.  A na co se mohou diváci těšit? Na muziku, která je melodická, možná i líbivá, ale rozhodně ne prvoplánová. Na texty, které posluchač nemusí pouštět druhým uchem ven, aby nedošel estetické úhony. A rozhodně na pět lidí, kteří vědí, že tu jsou od toho, aby s nimi lidem bylo dobře.

ŽAMBOŠI: Trio v obsazení kytara, akordeon a bicí. Za poněkud zavádějícím názvem se dnes ukrývá progresivně znějící folková kapela. Repertoár je původní tvorbou Jana Žambocha.

Na co se mohou diváci těšit v rámci vašeho vystoupení na rock kempu?

Hrajeme živě moc rádi, těšit se můžou diváci festivalu především na naši mimiku, která je prý opravdu hustá... Dělám si srandu, samozřejmě, na zajímavé písně, snad na dobré texty, energii... Těšíme se!

ARNOŠT FRAUENBERG: Arny je ceněný písničkář a textař, na kontě má vlastní desky, hudbu k filmu Musíme se sejít, několik let hostoval na koncertech Vlasty Redla, znát ho můžete ale také jako velmi zábavného člena z Na stojáka.

Jsi v mnoha kulturních směrech velmi aktivní. Čemu se aktuálně právě věnuješ nejvíce?

Na prvním místě je určitě Stand up comedy. Vnímám to jako nejsvobodnější umělecký žánr. Ale dělám s radostí i muziku. Vydali jsme s AFTama po deseti letech nové CD Defibrilátor. Z toho mám vážně velkou radost. Vlastně z toho, kam kluci dokázali moje písničky posunout.

Další informace na www.sedmihorskeleto.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám