Hlavní obsah

Sedm medailí ostravských karatistek

Novinky, Miloš Škoda

První květnový den se ostravští karatisté z klubu SHOTOKAN KARATE ATTFIS zúčastnili světového poháru karate Grand Prix Hradec Králové, který je největší turnaj karate v České republice. Bodovaly pouze karatistky, které vybojovaly sedm bronzových medailí.

Foto: Jakub Škoda

Medailová ceremonie

Článek

Poprvé prestižní turnaj hostila hokejová Fortuna aréna v Hradci Králové, která výrazně pozvedla atmosféru celého GP. Startovalo se na 7 tatami a jedno tatami bylo pro rozcvičení závodníků. Klub na turnaji zastupovala desetičlenná reprezentace, sedm děvčat a tři hoši.

„Soutěžní sezona 2016 je pořád teprve na začátku, pokračujeme v tréninku a přípravě do dalších mezinárodních i národních turnajů karate,” uvedl předseda klubu Miloš Škoda.

Bronzové medaile vybojoval kata tým - Amálie Ondroušková, Zuzana Hájková a Lucie Petrušková a kata tým - Nikola Chybíková, Vendula Brožová a Eliška Čubová. Celkem tedy děvčata vybojovala šest bronzových medailí.

Jakub Ferad v prvním kole vyhrál 3:2, ale bohužel v druhém kole podlehl zástupci Lotyšska 2:3 a tím se jeho cesta na turnaji uzavřela. Eliška Čubová podlehla v prvním kole dlouhé repasáže, podobný osud na turnaji zažil i Alex Kozubal. V individuální kategorii kata žákyně 10 - 11 let 9-7 kyu obsadila bronzovou příčku Zuzana Hájková, Natálie Strnadová se zapsala na bodovaném 5. místě.

„Nejlepším závodníkem klubu na turnaji se stala Zuzana Hájková se ziskem dvou bronzových medailí a to z kata a kata týmu. Chtěl bych celé reprezentaci moc pogratulovat a Zuzce také!” uvedl manažer a fotograf týmu Jakub Škoda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám