Hlavní obsah

Šedesát minut s módní návrhářkou Beatou Rajskou v Knihcentru Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemné odpoledne strávili návštěvníci v úterý 25. února v salónku Knihcentra v Ostravě s módní návrhářkou Beatou Rajskou, která s nimi besedovala o své knize Ústřižky Beaty Rajské - a také odpovídala na otázky diváků.

Foto: Josef Zajíc

Módní návrhářka Beata Rajská v Knihcentru Ostrava 25.2.2014

Článek

Beata Rajská, módní návrhářka žijící v Praze a ve Žďáru, nejenže umí zvládat svoji profesi jako návrhářka i jako krejčí, ale umí i krásně a zajímavě vyprávět.

V ostravském Knihcentru s moderátorkou Veronikou Jahnovou vytvořily tandem, kdy se Veronika Jahnová ptala a Beata Rajská odpovídala - a jen tak mimochodem se držela kapitol své knihy, kterou vydala v létě minulého roku.

Povídala o svých začátcích návrhářky a o práci Mezi krejčovými. Nenápadně odskočila k příhodám ze svého osobního života Bez čeho se neobejdu, který okořenila v kapitole Mezi mužem a ženou. „Žiji mezi třemi chlapy. Můj manžel na otázku korektorky knihy, co říká této kapitole, suše odpověděl: Já jsem ji prožil,” sdělila s veselým úsměvem a jiskrou v očích autorka.

O běžné, náročné práci s modelkami, o pořádání náročných módních přehlídek, o přípravě a tvorbě návrhu, náročné práci při jejich realizaci promluvila v rytmu kapitoly Jen tak mimochodem.

Vyprávěla o svých zážitcích, když byla v Africe, kde navštívila Zambii, a v knize si vzpomínky uložily v kapitole Vzpomínky na Afriku.

Během šedesáti minut seznámila návštěvníky s tím, co asi v knize na 250 stránkách vtipného a chytrého textu proloženého fotografiemi najdou.

Po besedě návrhářka podepisovala knihu a dál diskutovala s jednotlivci, kteří v salónku u kávičky s něčím dobrým, měli další všetečné otázky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám