Hlavní obsah

Sbor Cantica laetitia zvítězil na mezinárodním festivalu v Olomouci

Novinky, Sabina Kučerová

Cantica laetitia se 4. června představila na Svátcích písní Olomouc. Zpěváci soutěžili v kategoriích Komorní sbory a Soudobá sborová tvorba. V obou kategoriích sbor ze Zlína získal zlaté medaile, a postoupil tak do Grand Prix, kde se stal Absolutním vítězem festivalu spolu s Collegium Musicum Berlin.

Foto: Radek Kučera

Zlínský pěvecký sbor Cantica laetitia na 44. ročníku Svátků písní Olomouc 2016.

Článek

"Jsem spokojený. Se sborem jsme podali dobrý výkon, který porotu i publikum zaujal," sdělil sbormistr Cantica laetitia Josef Surovík. Do soutěže o Absolutního vítěze 44. ročníku mezinárodního soutěžního festivalu pěveckých sborů Svátky písní Olomouc 2016 postoupili kromě zlínského a berlínského sboru také Mešani Pevski zbor Cantemus ze slovinského Kamniku, Chlapecký sbor Bonifantes z Pardubic, Dívčí pěvecký sbor SPgŠ Kroměříž a Komorní sbor Plamen z Přelouče. Jednalo se o vítěze jednotlivých kategorií.

Zlínský sbor Cantica laetitia ještě letos v červenci odcestuje do Velké Británie na 70. ročník prestižního festivalu Llangollen International Musical Eisteddfod 2016. Na podzim se Cantica laetitia zúčastní jubilejního 30. ročníku mezinárodní soutěže pěveckých sborů Praga Cantat 2016. 

Více o sboru na www.canticalaetitia.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám