Hlavní obsah

Sabelová z Třince a Hadač z Opavy se stali vítězi Grand Prix Ostrava-Jih v orientačním běhu

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 4. května proběhl v Ostravě - Hrabůvce závod v orientačním sprintu Grand Prix Ostrava - Jih. Nejlepší ženy a muži bojovali ve dvou závodech o Pohár starosty. Mezi ženami pohár získala Markéta Sabelová z Třince, mužskou kategorii vyhrál Filip Hadač z Opavy.

Foto: Josef Zajíc

Grand Prix Ostrava - JIH v orientačním běhu. jakub Glonek z Baníku Ostrava.4.5.2013

Článek

Organizátoři ze sportovního oddílu free.lepus.cz Ostrava zavedli 230 závodníků Moravskoslezského kraje do prostoru sídlišť Dubina a Hrabůvka.

Dopoledne se běžel závod v orientačním sprintu jako Mistrovství Moravskoslezského kraje. Deštivé počasí a náročná orientace v členitém zastavěném prostoru plném parkových částí, keřů a prolézaček udělaly z dopoledního běhu poměrně náročný závod. Přesto nejlepší závodnice a závodnici zdolávali tratě v limitních časech.  Vítězové všech kategorií se stali Mistry Moravskoslezského kraje.

Po odpočinku v jídelně ZŠ a MŠ Alberta Kučery v Ostravě Hrabůvce vyběhli ve 14 hodin závodníci na druhou etapu náročného dne. Oba závody se počítají do dlouhodobého žebříčku MSK. Odpolední závod byl rychlejší, běželo se za teplého a mírně prosluněného počasí.

Po sečtení bodů po obou závodech získala Pohár starosty třinecká závodnice Markéta Sabelová v kategorii D21 a Filip Hadač z Opavy stejný pohár v kategorii H21. Oběma cenu předal osobně starosta  Karel Sibinský.

Ve stejném prostoru proběhne v úterý 7. května okresní finále Přeboru škol v orientačním běhu jako XXIII. ročník orientačního běhu " O tričko mistryň světa 2013 ". Nejlepší závodníci ze základních a středních škol postoupí do Krajského finále, které se bude konat 15. května 2013 v Opavě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám