Hlavní obsah

S ostravským festivalem Musica Pura okusíte hudební krásu Transylvánie

Novinky, Klára Blažková

Páteční večer 30. listopadu nechá návštěvníky 4. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Musica Pura v Ostravě nahlédnout do světa transylvánské hudby v podání virtuózních hudebníků z města Baia Mare.

Foto: Promo Ensemble Ethnos

Rumunský houslový virtuóz Dan Daniel poprvé v ČR.

Článek

Do začátku čtyřdenního svátku virtuózních instrumentálních i pěveckých kreací inspirovaných lidovou hudbou z různých koutů Evropy zbývá týden.

V pořadí druhý festivalový koncert s názvem Krása Transylvánie nabídne ostravskému publiku exkluzivní vystoupení v České republice v podání špičkového Ensemble Ethnos v čele s houslovým virtuózem Danem Danielem z rumunského Baia Mare, který patří k nejvýraznějším folklorním osobnostem Transylvánie. 

Symbolem koncertu Krása Transylvánie je na jedné straně bohatý folklorní odkaz folklorních regionů severozápadního Rumunska, ale i historického a kulturního soužití Rumunů, Maďarů, Rusínů, Židů a dalších etnik.

Transylvánský hudební odkaz je typický virtuózní instrumentální hrou. Tu si budou moci návštěvníci koncertu vyposlechnout v jedinečném podání Ethnosu ve složení: Dan Daniel - housle, Ovidiu Cozma - taragot, Nicolae Tontea - zpěv, Francisc Balogh - trojstrunná viola/bratsch, Sergiu Puscas - akordeon, Stefan Petérfi - kontrabas.

Vstupné: 250, 200 Kč.

Další informace: www.musicapura.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám