Hlavní obsah

S mapou a busolou pod vysokými pecemi v Dolní oblasti Vítkovice

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rozpětí několika dnů se dvakrát sešli zájemci o sportovní disciplínu orientačních běh v industriálním prostředí vysokých pecí v Dolní oblasti Vítkovice. V sobotu 14. října na Mistrovství Moravskoslezského kraje v nočním orientačním běhu a ve středu 25. října dopoledne na akci Finále škol 2017.

Foto: Kristina Šimšalová, Středisko volného času Ostrava

Ostrava 26.10.2017 Orientační běhu pro děti a mládež. Finále škol 2017 25.10.2017

Článek

Obě akce pořádal sportovní oddíl free lepus.cz spolu s Městským svazem orientačních sportů Ostrava při Ostravské tělovýchovné unii. 

V sobotu 14. října ve večerních hodinách se sešlo 217 závodníků na Mistrovství Moravskoslezského kraje v nočním orientačním běhu se startem a cílem u Dolu Hlubina. Na soutěžní tratě vyběhlo 189 závodníků. Přínosem závodu byl fakt, že se zúčastnilo náročného běhu také 58 závodníků neregistrovaných v kategorii HDR - rodiče s dětmi a příchozích.

Pro děti a mládež, dospělé i seniory pořádá Městský svaz orientačních sportů pravidelný cyklus čtyř až pěti závodu v kalendářním roce. V roce 2017 pořadatelé připravili závody pro žáky základních a středních škol. V dubnu Přípravný závod, v květnu XXVII. ročník orientačního běhu "O tričko mistryň světa 2017" a 25. října již XXVII. ročník orientačního běhu FINÁLE ŠKOL 2017.

Závod se konal ve středu dopoledne podle mapy Hlubina v měřítku 1:3000. Sešlo se pět nejlepších a nejaktivnějších škol převážně z městského obvodu Ostrava-Jih, který celý systém závodů v projektu Orientační běh pro všechny a pro každého v Ostravě 2017 podporuje.

Start a cíl se konal, od již velmi známé Kavárny Maryčka, kde ve druhém patře měli závodníci a závodnice shromaždiště a útulek před chladem a deštěm. Pravda je, že chladno bylo, ale déšť přišel až 5 minut po doběhu posledního mladého nadšence.  Vyhodnocení již bylo v teple a pod střechou.

První v jednotlivých kategoriích:

Kategorie D 5 (čtvrté páté třídy) 1. místo Tereza Štětínská ZŠ Srbská - 6:14, Kategorie H 5: 1. místo Antonín Menzel ZŠ Srbská - 7:14, Kategorie D 7  šesté a sedmé třídy): 1. místo Vendula Matušíková ZŠ Srbská - 12:45, Kategorie H 7: 1. místo Martin Petroš ZŠ Srbská - 9:17, Kategorie D 9 (osmé a deváté třídy): 1. místo Veronika Vojciková ZŠ MUDr. E. Lukášové - 8:02, Kategorie H 9: 1. místo Marek Zdráhal  ZŠ MUDr. Lukášové - 8:43.

V soutěži družstev škol kategorie D5 + H 5 zvítězila ZŠ Srbská Ostrava-Výškovice před ZŠ Stará Bělá a Střediskem volného času Ostrava.

V soutěži družstev kategorií D7 + H 7 + D 9 + H 9 zvítězili žáci ZŠ Srbská Ostrava - Výškovice. 2. místo obsadili žáci a žákyně ZŠ MUDr. Emílie Lukášové Ostrava-Hrabůvka, 3. místo ZŠ B. Dvorského Ostrava-Bělský Les, 4. místo ZŠ Stará Bělá.

Nejlepší závodníci na prvních místech obdrželi červené tričko s emblémem závodu, originální medaili a originální diplom. Druzí a třetí v pořadí v každé kategorii obdrželi medaili, diplom a sešit pro záznamy o své sportovní činnosti.

Projekt Městského svazu orientačních sportů, který je finančně podpořen Městským obvodem Ostrava-Jih, pokračuje závodem v sobotu 9. prosince pod názvem XVII. ročník orientačního běhu MIKULÁŠ 2017.

Reklama

Výběr článků

Načítám