Hlavní obsah

Rybáři z Kraslic po zimě opět v pracovním nasazení

Novinky, Václav Fojtík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po "zimním odpočinku" zahájili i rybáři z místní organizace Kraslice práce, které jsou jejich hlavní náplní.

Foto: Václav Fojtík

Hezký kousek do revíru.

Článek

Už v dubnu počasí dovolilo začít s likvidací vyvrácených stromů a úklidu naplavenin z koryt chovných potoků. Brigádníci ve svém volném čase prořezali a vyčistili už potok v Hraničné a v současné době pokračují na potoce Libockém.

Také v pěstební činnosti jsou už v plném nasazení. Na chovné potoky Smolný, Sněžný a mezní vysadili 60 000 kusů plůdku pstruha obecného a 5000 kusů plůdku sivena amerického. Tady bude mít plůdek po dobu dvou let klid k svému růstu, aby mohl být poté sloven a vysazen do sportovních vod našeho revíru pro potěchu sportovních rybářů.

Další ze starostí rybářů je odlovení násady pstruha a sivena z chovných potoků a jejich převezení do sportovních vod. Od soboty 18. května čeká partu nadšenců slovování Stříbrného potoka, vytěžené ryby budou nasazeny do sportovního revíru Svatava 2 a Libocký potok.

V souvislosti s prací na údržbě vod nejde nezmínit bezohlednost člověka vůči přírodě. Je až s podivem, co vše se v tocích najde. "Milovníci přírody" zde odkládají od domovního odpadu přes pneumatiky, domácí elektrospotřebiče až po akumulátory do aut a podobný nebezpečný odpad.

Rybáři proto nejen jménem svým, ale i jménem všech přátel přírody žádají i touto cestou všechny slušné lidi, kterým na prostředí, ve kterém žijeme, záleží, aby nebyli lhostejní. Čisté a upravené okolí vám všem při procházce a zaslouženém odpočinku vše stoprocentně vynahradí.

Reklama

Výběr článků

Načítám