Hlavní obsah

Rybáři Vojenských lesů a statků nabízejí v Brdech a na Šumavě ryby z výlovů

Novinky, Vratislav Konečný

Dva unikátní výlovy spojené s doprovodným programem o rybářství, ale i ochutnávkami ryb nachystali zaměstnanci Vojenských lesů a statků. První proběhne tento víkend na Dolanském rybníku u Boletic. Za 14 dnů se bude lovit na brdském Dolejším Padrťském rybníku. V obou případech budou ryby na prodej.

Foto: VLS

z předchozích výlovů

Článek

Vojenské lesy a statky ČR zvou veřejnost letos na dva unikátní výlovy. Na Šumavě na návštěvníky čeká na výlovu Dolanského rybníka u Boletic doprovodný program, pochutiny, program o rybářství pro děti i soutěž o vánočního kapra. V Brdech pak výjimečná atmosféra rybářské události v kulisách brdské přírody na slavných Padrťských rybnících.

V obou případech si pak mohou zakoupit čerstvé ryby z čisté přírody – z vod, které na své cestě nepotkaly civilizaci ani intenzivně využívanou zemědělskou krajinu.

Výlov na Šumavě

Dolanský rybníku se bude lovit v sobotu 26. října do 8.30 do 15.30  hodin.

Můžete si tu koupit  čerstvé ryb z ekologicky čisté lokality, rybí pochutiny a další občerstvení. Připraven bude bohatý program pro děti včetně lesní pedagogiky a ukázky živých ryb. Ty pocházejí z lokality, ve které je dlouhodobě vyloučena intenzivní lidská činnost.

Můžete se také podívat do míst, kam je v týdnu z důvodu armádní činnosti přístup zakázán. Krom ochutnávky pečené ryby se dozvíte něco o rybářství i lesnictví v jižních Čechách.

Nahánění ryb nad podložnou síť zahájí rybáři VLS kol sedmé hodiny ranní, v 8.30 se pak na hrázi rozběhne doprovodný program pro veřejnost a prodej ryb.

Nejen podívaná pro dospěláky

„Na návštěvníky bude čekat prodej živých ryb z Dolanského rybníka, který se loví jednou za dva roky. Doprovodný program bude už tradičně myslet především na děti. Stánek lesní pedagogiky bude na tuto akci tematicky zaměřen na život v rybníce, připravena bude i ukázka živých ryb,” uvedl ředitel divize VLS v Horní Plané Michal Frnoch.

Můžete se zúčastnit i soutěže o vánočního kapra. Trojice výherců obdrží poukázku na odběr kapra na sádkách VLS ve Chvalšinách.

Proslulé Padrťáky

V úterý 5. a ve středu 6. listopadu bude „fišparta“ Vojenských lesů a statků lovit slavné Padrťské rybníky. Dvojice vodních děl na náhorní planině v srdci Brdské vrchoviny se loví střídavě jednou za dva roky – letos vydá své bohatství menší Dolejší Padrťský rybník.

Lovit se bude dva dny, v úterý od 7.00 do 17.00 hodin, ve středu od 7.00 do 15.00 hodin. V úterý pak na návštěvníky bude mezi 8.00 a 15.00 čekat prodej ryb na hrázi.

Na Šumavě se dá parkovat u rybníka, v Brdech platí zákaz vjezdu.

Reklama

Výběr článků

Načítám