Hlavní obsah

Roztančené odpoledne v Třebívlicích

Novinky, Jiří Růzha

Další ročník Tanečního odpoledne se v sobotu 16. června uskutečnil v areálu původního zámečku v Třebívlicích.

Foto: Jiří Růzha

Taneční odpoledne v Třebívlicích - domácí taneční skupina Country z družiny Třebívlice

Článek

Říká se, že když se něco dělá delší dobu, dostává to stereotyp. To se o Tanečním odpoledni, které každoročně pořádá Školní družina při ZŠ Třebívlice pod vedením L. Tiché a za podpory obecního úřadu, opravdu říci nedá.

Postupujícími lety se tato akce pomalu dostává do podvědomí všech tančících skupin a skupinek v regionu. Každým rokem tato akce překvapí něčím novým a nádherné prostředí základní školy, dříve zámku – sídla poslední lásky básníka Johanna Wolfganga von Goethe, Ulriky von Levetzow, tomu všemu jen napomáhá. Tanečníci se sem proto rádi vrací.

Vlastní tančení začalo v 16 hodin a téměř dvě stě diváků, mezi nimiž nechyběl ani starosta obce Mgr. J. Seifert, zhlédlo produkci šesti tanečních skupin ve stylech country a moderní tanec.

Před diváky ukázalo své taneční umění domácí taneční skupina Country z družiny, následovaly taneční skupina Lucarino Dance z Domova Na Svobodě Čížkovice a taneční skupina Bílý zajíc z Libochovic. V moderním tanci zahájila místní taneční skupina Tanečnice z družiny Třebívlice, po nich se ve třech choreografiích představila taneční skupina Warmstreet z Třebenic. Na úplný závěr vystoupila taneční skupina Dance Company Wiederitzsch z Německa.

Po celou dobu na místě fungovalo skvěle zabezpečené občerstvení, což v horku, které tanečníky na parketě zužovalo, bylo opravdu velmi potřebné. Když se k tomu přidají milí lidé, skvělé výkony jednotlivých tanečních skupin a perfektní publikum, není co dodat... Snad jen vyslovit dík všem pořadatelům a těšit se na další ročník, který určitě zase překvapí něčím novým.

Téměř všechny taneční skupiny se ještě tento měsíc představí v sobotu 30. června na festivalu s názvem Podsedická facka, na kterou zvou nejen ony, ale i pořadatelé festivalu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám