Hlavní obsah

Roztančené jeviště vyhrál David Gránský se Zuzanou Šťastnou

Novinky, Petr Mráček

Nejen Českým lvem žila v sobotu 10. března Praha. Ve Švandově divadle se konal první ročník taneční soutěže Roztančené jeviště - Souboj divadel Praha.

Foto: Petr Mráček

Roztančené jeviště - Souboj divadel Praha

Článek

Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb Když herci tančí.

Po tamním úspěchu proběhl na sklonku minulého roku druhý ročník v Mladé Boleslavi. Vedle toho probíhá stejná verze v Západočeském divadle v Chebu. Dvojice tanečníků dobyla tento víkend, v sobotu 10. března i Prahu. Roztančené jeviště – Souboj divadel Praha se konal ve Švandově divadle.

V pražském klání se do projektu se zapojilo osm pražských scén. Mezi zúčastněná divadla patřila: Dejvické divadlo, divadlo Semafor, Divadlo v Celetné, X10 – Strašnické divadlo, divadlo Broadway, divadlo Kalich, Divadlo na Vinohradech a Divadlo v Rytířské. V době tréninků ovšem muselo odstoupit divadlo Kalich kvůli zranění Milana Perutky. Pět dní před samotným sobotním finále tedy zastoupil Milana herec Aleš Petráš z Divadla v Celetné.

Zcela vyprodané divadlo vidělo více než tříhodinovou show plnou skvělých tanečních výkonů všech soutěžících. Vše doplněno výbornou moderátorskou dvojicí Terezou Kostkovou a Liborem Boučkem, kteří dodali večeru noblesu, humor a diváci se tak u jejich výstupech skvěle bavili.

V porotě zasedli například Dana Morávková, Jan Maxián, Veronika Lálová… Rozhodně porota neměla vůbec lehký úkol. Nakonec si vítězství odnesl taneční pár David Gránský a Zuzana Šťastná, kteří zvítězili i v internetovém hlasování. Cenu diváků v divadle získali Šárka Vaculíková a Ondřej Borský.

Diváci nepřišli ani o Milana Peroutku, který se na jevišti ukázal v hudebním vstupu. I když s ortézou, dokázal roztančit celou porotu, která ho tím podpořila. Druhým hudebním číslem bylo vystoupení Tomáše Vaňka, který tak divákům představil muzikál Tic, Tic, Boom!, který se hraje v divadle Na Prádle.

Věřme, že tohle nebyl první a poslední ročník v Praze. Praha tak získává nový zajímavý projekt. Již nyní se snad můžeme těšit na další ročník, který přiláká další divadla…

V prvním ročníku Roztančené jeviště – Souboj divadel Praha soutěžily tyto páry:

Lucie Černíková + Jakub Necpál (Divadlo Semafor) – Valčík + Rumba

Šárka Vaculíková + Ondřej Borský (Divadlo na Vinohradech) – Quickstep + Jive

Tereza Rumlová + František Kopecký (Divadlo V Celetné) – Waltz + Paso Doble

Lenka Krobotová + Martin Šimek (Dejvické divadlo) – Waltz + Samba

David Gránský + Zuzana Šťastná (Divadlo Broadway) – Quickstep + Cha Cha Cha

Jakub Gottwald + Tereza Šimáčková (X10 – Strašnické divadlo) – Slowfoxtrot + Rumba

Jaromír Nosek + Libuše Hybšová (Divadlo v Rytířské) – Slowfoxtrot + Samba

Aleš Petráš + Tereza Řípová (Divadlo Kalich) – Tango + Jive

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám