Hlavní obsah

Rozkvetlé Vojkovice absolvují v sobotu jarní úklid

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mnohých obcích na Brněnsku se jejich obyvatelé snaží o to, aby byl jejich vzhled co nejlepší. Pomáhají k tomu i pečlivě upravené a udržované předzahrádky. Příkladem jsou Vojkovice. V mnoha ulicích jsou plné kvetoucích rostlin, radost pohledět.

Foto: Jiří Smutný

Jedna z předzahrádek v Mlýnské ulici

Článek

V řadě ulic, jako je například Hlavní, Mlýnská, Hrušovanská, Nádražní nebo Sportovní, lze obdivovat květy všech možných druhů i barev. Nejčastěji se jedná o hyacinty, tulipány, narcisy, modřence, jaterníky, bledule, kopretiny a violky.

Navíc se blíží obvyklá jarní úklidová akce Den pro Vojkovice. Letos to bude již 13. ročník a opět se uskuteční pod heslem Věnovat jeden den v roce místu, kde žiji, přece není zase tak moc.

Celodenní úklid byl původně naplánován na sobotu 9. dubna, ale pro nepřízeň počasí byl o týden posunut. Zájemci o zvelebení obce se tedy sejdou před obecním úřadem v sobotu 16. dubna v 9 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám