Hlavní obsah

Rózinky pobavily pacienty Masarykova onkologického ústavu

Novinky, Jiří Smutný

Dívčí folková kapela Rózinky pochází z vesničky Kozojídky, ležící nedaleko Veselí nad Moravou. Její členky mají 8 až 13 let a jsou žákyněmi ZUŠ ve Veselí. Jejich vystoupení jsou plná radosti, bezstarostnosti, hravosti, optimismu a naděje. Ve středu 23. března zavítaly mezi pacienty Masarykova onkologického ústavu v Brně.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Rózinek je celkem 10 a každá hraje alespoň na dva hudební nástroje. Vede je maminka dvou z nich a „teta“ těch ostatních, Kateřina Mičková, jinak učitelka na ZUŠ ve Veselí nad Moravou a autorka písní, které tvoří repertoár skupiny.

Přestože skupina vznikla teprve v září 2012 jako reakce na požadavek ředitele „zušky”, aby paní učitelka založila nějaký kroužek, stihla toho už dost. Prezentovala se v televizi ve Studiu kamarád, některé její písničky zazněly v rozhlase, další si lze najít a přehrát na internetu a nahrála dokonce i cédéčko s názvem Rózinky.

V Masarykově onkologickém ústavu děvčata vystoupila poprvé a hned s velkým úspěchem. Vtipné texty i zajímavé melodie připomínají svým stylem písničky pro děti autorské dvojice Svěrák - Uhlíř. Kdo koncert Rózinek vynechal, udělal chybu.

Reklama

Výběr článků

Načítám