Hlavní obsah

Rouškami pomoc v obcích nekončí, na řadě je dezinfekce. V Sedloňově běží rozvoz na plné obrátky

Novinky, Dana Ehlová

Rouškami pomoc nekončí, na řadě je dezinfekce. Tak by se daly charakterizovat preventivní akce mnoha obcí i měst s cílem ochránit obyvatele. Ne jinak tomu je na Rychnovsku a příkladem může být obec Sedloňov.

Foto: obec Sedloňov (archiv)

Příprava dezinfekce k distribuci v Sedloňově.

Článek

Akce roušky „vypukla“ v obci pod Orlickými horami s nástupem nouzového stavu v zemi. Záhy vznikla v prostorách obecního úřadu šicí linka a roušky v ní vyrobené putovaly do všech rodin.

Ve chvíli, kdy jsou obyvatelé vybaveni rouškami, pokračují obce i města v pomoci formou zásobování dezinfekcí. V Sedloňově se akce rozběhla naplno.

„Potěšilo mě, když nám pan Drahoš Chudoba přivezl v pondělí 30. března zdarma dezinfekci,“ sdělila starostka Hana Ježková a dodala, že obdaroval také Dětský domov Sedloňov. Následně vedení obce objednalo lahvičky, aby roztok dostalo co nejvíce rodin.

Vývoj událostí nabral na obrátkách. Do Sedloňova dorazila várka dezinfekce z Dobrušky, obce s rozšířenou působností. A dále? „Dalších deset litrů jsme obdrželi darem od Špitální nadace F. Šporka. O distribuci a financování se postaral pan Drahoš Chudoba,“ uvedla Hana Ježková.

Rozvoz lahviček s dezinfekčním prostředkem po celém Sedloňově začal ve čtvrtek 2. dubna a pokračoval i dnes, kdy se podle slov starostky podařilo připravit další várku.

Reklama

Výběr článků

Načítám