Hlavní obsah

Roman Schmucker se představí v Galerii pod zámkem ve Frýdku-Místku

Novinky, Josef Zajíc

Roman Schmucker je vítěz celosvětové výtvarné soutěže Artists Gone Global 2010 v USA. Soutěž v několika výtvarných kategoriích vyhlásilo americké výtvarné centrum Art On Call. Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 6. prosince v 17.00 hodin.

Foto: Josef Zajíc

Jako " ochutnávku " uvádíme jeden z obrazů umělce.

Článek

Galerie pod zámkem sídlí ve Frýdku-Místku na Zámecké 56. Byla založena před třemi roky a od té doby pořádá výstavy nejlepších výtvarníků České republiky. Jsou zde vystavena díla českých grafiků jako je Jiří Anderle, který jako jediný český umělec je zastoupen v Metropolitan Museum of Modern Art v New Yorku. Můžeme zde spatřit grafiky Adolfa Borna, Karla Demela, manželů Benešových, Ivy Hüttnerové a dalších významných českých výtvarníků.

Galerie pod zámkem se věnuje i seznamování s díly regionálních umělců. Mezi významné patří Eliška Servátková, Duša Ferdyš, Josef Novický, Jaroněk Bohumír, Parma Leopold a Štěpán Krhut. Samozřejmě jsou zde obrazy a plastiky i dalších umělců.

Kurátorka výstavy a majitelka Galerie pod zámkem ve Frýdku-Místku Ivana Cviková k vernisáži obrazů Romana Schmuckera v programu napsala:

Charakteristickým rysem jeho poetických obrazů, v nichž staromistrovskou malířskou technikou zachycuje romantická zákoutí historických měst a malebné kouzlo starobylých uliček v podvečerním svitu plynových lamp, je nostalgická atmosféra, která nám v mnohém připomíná "schikanederovský styl".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám