Hlavní obsah

Rodinný den na zámku Loučeň aneb Ve zdravém těle zdravý duch

Novinky, Veronika Vynikalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 13. září chystá zámek Loučeň další zábavný den pro celou rodinu. Tentokrát vás zámek z historie přesune do současnosti a nabídne návštěvníkům inspiraci nejen pro zdravější životní styl, ale i zajímavé možnosti příjemné relaxace či aktivní zábavu a soutěže pro děti i jejich rodiče.

Foto: archiv zámek Loučeň
Článek

Zdravý životní styl je téma, o kterém se hodně píše a mluví. Návody jak jej dodržovat se různí, ale všechny mají jednoho společného jmenovatele. Snaží se najít recept jak být zdravý a přitom se cítit dobře a spokojeně. Tipy, nápady, užitečné informace, a především zábavu najdete právě na zámku Loučeň.

Těšit se můžete na neobjevená a tajemná zákoutí zámecké zahrady, která dosud neznáte a navštívíte je tak trochu jinak, než byste možná čekali. Po celý den je připraven interaktivní program se spoustou her a soutěží pro všechny věkové kategorie, od těch nejmenších návštěvníků, přes tatínky a maminky, až po aktivní a zvídavé seniory.

Vydáte se naslepo i naboso zámeckým labyrintem, vyzkoušíte si malování nohou, poznáte kouzlo bylinek. Můžete si vyrobit svoji vlastní mandalu, pobavit se na trenažéru golfového odpaliště nebo si potrénovat nožky při fitness jumpingu - cvičení na trampolínkách.

Na své si přijdou také gurmáni. Pro jejich mlsné jazýčky jsou zcela zdarma připraveny ochutnávky rozličných pochoutek a nápaditých pokrmů. I zdravé jídlo může mít skvělou chuť, která vás jistě mile překvapí. A vy budete mít jedinečnou možnost poznat všechny směry a alternativy ve stravování tady na jednom místě.

Vitariáni, fruktariáni, vegetariáni, vegani, makrobiotici, vyznavači živé stravy… víte jak se mezi sebou rozlišují? V davu byste je jistě nepoznali. Ochutnali jste někde třeba jejich vynikající dezerty? Nahlédnete jim pod ruce. Čekají vás nejen mlsné ochutnávky, ale i ukázky přípravy jídel a dobrot z různých kuchyní.

Nádvoří zámku ožije pod taktovkou veselých mažoretek. Připravte se na opravdu netradiční vystoupení, které byste si neměli nechat ujít, a bude zcela jiné, než se vám může při vyslovení slova „mažoretka“ vybavit. Country tance nám pak připomenou, že s přicházejícím podzimem se blíží doba tanečních zábav a bálů. A třeba budou inspirací také pro vás.

Reklama

Výběr článků

Načítám