Hlavní obsah

Rodičům s prvňáčky pomohl při rozhodování Den otevřených dveří

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní škola Bratří Čapků v Ústí nad Orlicí ve středu 16. ledna v odpoledních hodinách rodičům, prvňáčkům a všem dalším zájemcům připravila prohlídku učeben a celkového vybavení školy.

Foto: Stanislava Dvořáková

Většina rodičů i s budoucími prvňáčky si prohlédli školu i vybavení učeben, které lze hodnotit díky realizovaným projektům jako nadstandardní.

Článek

Poslední lednové dny, kdy 29. a 30. ledna proběhne na ZŠ Bratří Čapků zápis pro školní rok 2013/14, kladou na rodiče nároky, kterou školu vybrat a jaké možnosti poskytne jejich dítěti. Na pomoc s řešením problému přichází sama škola s připraveným Dnem otevřených dveří, kdy si příchozí s odborným doprovodem mohou ověřit její úroveň.

Škola svým umístěním uprostřed nové zástavby města je ideální pro docházku sídlištních dětí z okolí a pro vzdálené a dojíždějící bude sloužit ranní družina. V komplexu pěti pavilonů jsou mimo 18 kmenových a 18 odborných učeben umístěna veškerá zařízení pro provoz, a to jídelna, družina, školní dílny, dále zahrada se skleníkem, sportovní hřiště pro atletické disciplíny a asfaltové kurty pro vybíjenou a odbíjenou. Předností je vnitřní přístup k vedlejšímu krytému plaveckému bazénu, což umožňuje, aby od 1. do 5. třídy ve výuce tělesné výchovy byla jedna hodina týdně věnována plavání.

Díky realizovaným projektům má škola nadstandardní vybavení. Pro nejmladší to je projekt Nadačního fondu Tesco, který připravili učitelé Petr Knob a Martin Falta, S moderní technikou k moderní výuce vybavený interaktivním kompletem, zároveň se zavedenými pokrokovějšími metodami výuky češtiny. V dalším projektu vzdělávacího cyklu let 2007/14 jsou žáci vedeni k odpovědnosti, slušnému vystupování a vzorné reprezentaci školy. O výsledku tohoto působení se lze přesvědčit při průvodcovské činnosti žáků vyšších ročníků a předvádění odborných úkolů v učebnách na Dnu otevřených dveří.

Jejich zásluhou, se sebevědomím skutečných odborníků, nechyběly pokusy v učebně chemie, ukázky v učebně fyziky, biologie a zeměpisu, provedení multifunkční učebnou s knihovnou, kde průvodce podal informaci o zapojení do internetového charitativního projektu Čtení pomáhá. Po registraci za přečtení knihy dostane účastník 50 Kč, které pak věnuje na vybranou dobročinnou akci. Třída 8. A již přispěla 2850 Kč a škola celkem 11 150 Kč.

V dalším vybavení je 12 dataprojektorů a 8 interaktivních tabulí. Škola  také disponuje 2 počítačovými učebnami s výukovými programy, které probíhají od  5.třídy, ale pracovat na počítačích přicházejí i žáci nižších tříd. Dále zde jsou odborné učebny cizího jazyka (výuka angličtiny probíhá i pro zájemce z 1. a 2. tříd), výtvarné a hudební výchovy.

Na škole působí informační a poradenské centrum výukových programů pro školy z regionu, takže žáci mají možnost využívat více jak 300 výukových titulů. Navíc mají nabídku řady kroužků - Lámeme si jazýček (náprava poruch řeči), výtvarné techniky, první pomoc, magnetický kroužek a GIS (geografických informačních systémů).

Četné vědomostní úspěchy jsou zásluhou výborných učitelů, kdy v okresním kole sudoku družstvo školy získalo 1. místo. Školní sportovní klub pak přináší vítězství v okresních, krajských i celostátních utkáních. Posledním významným vítězstvím je 1. místo starších žáků na finále ČR v atletickém čtyřboji.

Reklama

Výběr článků

Načítám