Hlavní obsah

RockOpera Praha zve na další netradiční zpracování klasických antických mýtů

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oidipův příběh pokračuje. RockOpera Praha ve středu 22. dubna od 19 hodin uvede druhý díl antického cyklu 7 proti Thébám. Příznivci metalové opery se mohou těšit na živou kapelu, nový cirkus a známé osobnosti české rockové scény.

Foto: Autor: Archív RockOpera Praha

7 proti Thébám je o lásce, zradě a touze po bohatství a moci dvou Oidipových synů, jejichž rivalita a závist přeroste ve velké válečné tažení.

Článek

„Zveme fanoušky tvrdé muziky a všechny, které zajímá naše netradiční zpracování klasických antických mýtů. Tentokrát to bude opravdový metalový nářez. Představení 7 proti Thébám nám dává prostor novým neotřelým nápadům k vytvoření pořádné show. Hrajeme na pódiu, mezi diváky, pod sklápěcím hledištěm, zavěšujeme se vysoko u stropu, lezeme po stěnách, využíváme celou naši divadelní arénu. Scénu podpoří i úchvatná fireshow, světelné efekty, originální kostýmy a masky. Těšíme se na všechny, ti kdo si ještě nestačili pořídit vstupenku, bych poradila, aby pospíšili, v prodeji je již jen třetina,“ láká diváky zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

7 proti Thébám je metalová opera o lásce, zradě a touze po bohatství a moci dvou Oidipových synů, jejichž rivalita a závist přeroste ve velké válečné tažení. První polovina představení vychází ze Sofoklovy hry Oidipus na Kolónu, druhá polovina je inspirována Aischylovým dílem Sedm proti Thébám.

Na inscenaci se autorsky podíleli Milan Steigerwald a Pavla Forest, režie se ujal Roman Štolpa. V hlavních rolích se představí Jan Toužimský, Viktor Dyk a Vlasta Horváth.

„Jako obvykle nebudou chybět živá kapela hrající přímo na scéně. Skupina se představí ve složení David Pavlík, Jan Peš (kytara), Maťo Ivan (baskytara), Richard Scheufler ml. (bicí) a kapelník Milan Steigerwald (klávesy). Chybět nebudou jedinečné hlasy našich zpěváků, mezi kterými mohou diváci potkat jak známé profesionály, tak mladé nadějné rockery, studenty rockového zpěvu Mezinárodní konzervatoře Praha,“ dodala Pavla Forest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám