Hlavní obsah

RockOpera Praha se připravuje na premiéru Vymítače. Neohrozí ji ani zranění zpěváka Viktora Dyka

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RockOperu čeká v březnu nabitý program. Již dnes to začne reprízou rockové opery z antické trilogie 7 proti Thébám. Za doprovodu živé kapely, úchvatné akrobacie a pyrotechniky se na jevišti divadla opět objeví hvězdy tuzemské rockové scény jako Jiří Zonyga, Pavla Forest, Žántí a Kamil Střihavka.

Foto: Archív: RockOpera Praha

Premiéry Vymítače, novinky RockOpera Praha, zranění zpěváka Viktora Dyka neohrozí. Zaskočí za něj Petr Kutheil, pro kterého není RockOpera neznámou

Článek

Ten se na jevišti objeví znovu 18. března, aby s Irinou Andreevou představil dojímavý příběh Exupéryho Malého prince a pak měl čas se připravovat na nejstěžejnější událost před letními prázdninami. 

Na konec měsíce, 28. a 29. března, pak RockOpera Praha přichystala premiéry své nové opery Vymítač, ve které měl jedno z hlavní rolí hrát Viktor Dyk, který se před několika dny vážně zranil.

„Zdravotní komplikace, které potkaly jednoho ze stěžejních pilířů našeho ansámblu Viktora Dyka, v žádném případě plánované premiéry Vymítače neohrozí. Nahradí ho zpěvák Petr Kutheil, který se chopil některých rolí, ve kterých Viktor Dyk u nás účinkuje. Jsme v duchu všichni s Viktorem, podporujeme ho a těšíme se na další uměleckou spolupráci, jakmile mu to jeho zdravotní stav dovolí. Viktor s námi spolupracuje téměř na všech operách již od začátku přes 10 let,“ informovala zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Očekávané dílo RockOpery Praha Vymítač bude jednou z nejtvrdších a nejtemnějších rockových oper, s jakou kdy divadlo přišlo. Jde zároveň i o úplně první hororovou operu. Skladatel Milan Steigerwald se při její tvorbě nechal inspirovat nejen metalem, ale i německým komponistou Carlem Orffem a jeho zpracováním středověkých písní ze souboru Carmina Burana, Johannem Sebastianem Bachem a keltskou hudbou.

„Původně jsme plánovali jako vždy jednu premiéru, ale velký zájem lidí nás přesvědčil o tom, že jsme přidali druhé představení, takže premiérově Vymítače zahrajeme 28. a 29. března. Diváci a naši příznivci se mohou těšit na své oblíbené hvězdy Kamila Střihavku, Honzu Toužimského, Žántí, Helenu Kubelkovou a další,” dodala Pavla Forest.

Reklama

Výběr článků

Načítám