Hlavní obsah

RockOpera Praha během léta zavítá do Svijan, Českého Šternberku i bosenské Tuzly

Novinky, Tomáš Kopečný

Divadelní prázdniny se nezadržitelně blíží. Pro soubor RockOpera Praha rozhodně divadelními prázdninami nic nekončí. Během léta se totiž chystá na několik akcí u nás v České republice a vyjede i na své první zahraniční turné.

Foto: RockOpera Praha
Článek

V červenci potěší diváky v Českém Šternberku v rámci River Festu 4 a zavítá i na Svijanské slavnosti piva ve Svijanském Újezdu. Na přelomu srpna a září se pak se svou rockovou operou Faust představí v pěti bosenských městech, jako je např. Tuzla a Bihać.

„Na léto se těšíme, protože se podobně jako vloni zúčastníme několika skvělých událostí tady v České republice a také nás čeká velká výzva v podobě naší první zahraniční štace. Chystáme se do Bosny a Hercegoviny, kam nás osobně pozval režisér Damir Pirić. Tamějšímu publiku předvedeme Fausta, ale připravujeme ho jako site specific projekt přímo pro dané prostředí,“ uvedla zakladatelka a umělecká šéfka RockOpery Praha Pavla Forest.

Představení Faust dostane neotřelou podobu a prostor i v rámci českého festivalu River Fest 4, který se koná pod širým nebem u řeky Sázavy v prostředí přírodního tábořiště u Českého Šternberku v sobotu 23. července. O týden dříve, v sobotu 16. července, se RockOpera Praha ještě vypraví na Svijanské slavnosti do Svijanského Újezdu a nabídne divákům speciální průřez její tvorbou.

„Sezóna nám však ještě neskončila, takže brána naší holešovické arény v Praze je nejen pražským fanouškům stále otevřena. V nejbližší době hrajeme zmiňovaného Fausta, konkrétně ve čtvrtek 26. května od 19 hodin. Posledních pár vstupenek máme ještě k dispozici, tak neváhejte a dorazte si užít známý příběh v rockově-metalovém kabátu v podání Jiřího Zonygy, Viktora Dyka, Jana Toužimského a spousty dalších vynikajících zpěváků, muzikantů, tanečníků a akrobatů,“ dodala Pavla Forest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám