Hlavní obsah

Robotický kroužek pracuje v Chodově druhým rokem, k technice přilákal i dívky

Novinky, Miloš Volek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již druhým rokem pracuje při Základní škole Komenského 273 v Chodově robotický kroužek.

Foto: Miloš Volek

robotický kroužek při exkurzi na SPŠ Ostrov

Článek

Pod vedením Ing. Jozefa Kováče se schází 16 žáků 6. - 9. ročníku jednou týdně v odborné učebně informatiky. Zde se učí základy robotiky, která má dva směry - mechanickou část a programovací část.

Nejprve se učí konstruovat roboty pomocí stavebnic Lego Mindstrom 9797. Jednoduché programy na ovládání robotů se učí programovat přímo v řídící kostce NXT. Složitější činnost robotů se musí programovat pomoci počítače a následně nahrát do pamětí robotů. Pod rukami dětí tak vznikají velmi zajímavé projekty robotů.

Bez zajímavosti není, že kroužek přilákal k technice i některá děvčata.

Robotický kroužek je materiálně a metodicky řízen z SPŠ Ostrov, která také organizuje exkurze žáků ve své škole. Poslední exkurze proběhla 27. února a byla zaměřena na další možnosti využívání stavebnice Lego Mindstorm 9797. Žáci si zvyšují manuální zručnost a technické dovednosti z oborů strojírenství, elektrotechniky, mechaniky i informatiky.

Škola tak i v tomto směru naplňuje trend školy udržitelného rozvoje, kde se zaměřuje nejen na životní prostředí, ale i na další okruh tohoto současného trendu -  technického vzdělávání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám