Hlavní obsah

Roboti z Kvasin začínají učit dobrušské studenty

Novinky, Jana Melicharová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studentům ze Střední školy - Podorlické vzdělávací centrum v Dobrušce budou ve výuce robotiky pomáhat dva roboti, které škola dostala darem z Kvasin.

Foto: Jana Melicharová

Studenti oboru Informační technologie se zaměřením na robotiku

Článek

Ne, není to žádná fikce nebo scéna z vědecko-fantastického filmu, ale skutečnost. Opravdu ve Střední škole – Podorlické vzdělávací centrum v Dobrušce budou studenty učit roboti. Tedy už učí, ale zatím jeden. Ten druhý do školy před pár dny dorazil z Kvasin, kde ještě nedávno vyráběl nové Superby.

„Škoda Auto Mladá Boleslav ho budoucím robotikům věnovala jako dar. Stejně tak se už stalo v roce 2012, kdy škole z Kvasin věnovali robota KUKU prvního. Ten se od té doby stal miláčkem zdejších studentů, kteří ho při hodinách programování naučili kreslit, hrát dámu, rozsvěcet a zhášet, otevírat a zavírat dveře, hrát na varhany a mnoho dalších činností,” uvedl ředitel školy Ing. Vladimír Voborník.

Čekal jenom na druhého „kamaráda“, se kterým už začne vyučovat mladé nadějné studenty maturitního oboru Informační technologie se zaměřením na robotiku, kteří budou mít možnost naučit se programovat spolupráci mezi roboty tak, jak tomu je ve skutečné průmyslové výrobě. A tyto zkušenosti a um jim pak otevřou nejedny dveře do mnoha podniků v Podorlicku, které čekají na mladé a šikovné absolventy právě tohoto oboru z této školy.

Dokládá to velký zájem a obrovská podpora už téměř čtyřiceti podniků a organizací, které se snaží získat právě tyto absolventy maturitních a učebních technických oborů do řad svých zaměstnanců. Nabízejí jim pak nejen výhody s prací související, ale také na Podorlický region nadstandardní mzdy. A tak se nelze divit, že mladí absolventi z dobrušské školy nemají problém s nalezením zaměstnání. Potvrzuje se, jak důležité je spojit vzdělání s pozdější praxí. A právě tak to ve Střední škole – Podorlické vzdělávací centrum v Dobrušce dělají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám