Hlavní obsah

Řidiči si v Karviné mohli ověřit přesnost tachometru

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská policie Karviná a Pojišťovna Generali opět dali řidičům možnost porovnat si údaje tachometrů svých vozidel s výsledky naměřenými přesným laserovým radarem užívaným Městskou Policií v Karviné. Akce se konala 16. června.

Foto: Městská Policie Karviná

Měření přesnosti tachometru v Karviné

Článek

Bezmála čtyřicet řidičů si nechalo takto otestovat správnost ukazatelů rychlosti svých vozidel. Vyčleněn pro tuto akci byl úsek ulice Borovského v Karviné-Mizerově, kde se v části vyznačené informačními tabulemi řidiči snažili dodržet přesně padesáti kilometrovou rychlost, jak byli předem strážníky instruováni.

"Ve většině případů dopadlo testování v rámci minimálních odchylek, jak se předpokládalo. Mnozí z řidičů před testem uvedli, neměli sami potuchy, nakolik se mohou spolehnout na přesnost měření rychlosti tachometrem svého vozu," řekl Bc. Václav Ožana, zástupce ředitele Městské policie v Karviné.

Nemalé překročení rychlosti kombinované navíc nepoužitím bezpečnostních pásů může mít pro osádku fatální důsledky. O tom se mohli zájemci přesvědčit na simulátoru dopravních nehod, který poskytla Pojišťovna Generali.

"Smyslem celé akce bylo seznámit uživatele vozidel se skutečnými hodnotami rychlostí naměřenými v průběhu jízdy a tím předejít nehodám, nebo nepříjemným důsledkům v případě zastavení policejní hlídkou při ostrém měření rychlosti," dodal Ožana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám