Hlavní obsah

Revitalizované školní hřiště v kralupském Lobečku otevře štafetový běh

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci a učitelé kralupské ZŠ Václava Havla (dříve též známé jako ZŠ Sídliště nebo Revoluční) se po pětačtyřiceti letech dočkali komplexní obnovy svého venkovního školního hřiště.

Foto: Martin Tlustý

Mechanismy již zavedené firmy Swietelsky se do povrchu původního školního hřiště zakously vzápětí po podpisu příslušné smlouvy.

Článek

Hřiště v posledních letech již volalo po velmi důkladné rekonstrukci a letos se vedení školy a žactvo konečně dočkalo. Projekt zásadní revitalizace celého sportovního areálu podle posledních norem vypracovala firma Linhart z Brandýsa nad Labem, realizací byla pověřena divize sportovních staveb již dobře zavedené firmy Swietelsky, která již dlouhá léta patří ve svém oboru ke špičce, a to nejen v tuzemsku.

Firma zahájila práce krátce po podpisu smlouvy a profesionálně koordinovaná práce jim šla rychle od ruky, a to bez zbytečných prostojů. Stavební dělníci nejdříve odbagrovali svrchní část atletického oválu, návazně pak došlo i na svrchní vrstvu nově vyprojektovaného vnitřního víceúčelového hřiště.

V podstatě tedy došlo k celkové revitalizaci dvěstěmetrového atletického oválu, jakož i sektorů navazujících technických disciplín, jako je třeba skok daleký nebo vrh koulí. Zdejší běžecký ovál měří 200 metrů, atletická rovinka má délku 76 metrů. Patřičně zhutněný povrch běžecké dráhy byl opatřen dvouvrstvým polyuretanovým povrchem. Vnitřní nově oplocené hřiště bylo opatřeno polyuretanovým povrchem jednovrstvým.

Místo mezi kovovými sloupky je dole po celém obvodu vnitřního hřiště opatřeno festovním dřevěným plotem. K tomuto je pevně uchycena zelená polyetylénová síť, a to po celém obvodu. Kovové sloupky současně posloužily i k uchycení čtyř odrazových desek na basketbal. Vnitřní hřiště má k dispozici rovněž tzv. univerzální mobilní sloupky pro uchycení sítě na tenis, nohejbal nebo volejbal.

Ve finále stavby byla rovněž zřízena krátká chodníková rampa pro plně bezbariérový přístup od výše položené školní tělocvičny k níže položeným sportovištím. Součástí dodaného mobiliáře jsou rovněž branky vhodné na házenou, malou kopanou apod.

Celková cena za revitalizaci tohoto konkrétního školního hřiště vyšla na 4 883 680 Kč vč. DPH. Školní hřiště bude žákům k dispozici hned v pátek 2. září, kdy se doslova celá Základní škola Václava Havla zúčastní svého premiérového štafetového běhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám