Hlavní obsah

Resort Dolní Morava otevře jedinečnou Stezku v oblacích

Novinky, Vratislav Konečný

Letošní vichřice pracovníkům Sport a relax resortu Dolní Morava udělala čáru přes všechny plány, vyhlídková stezka s naučnými prvky měla být otevřena již ze začátku letní sezóny. Přes spoušť v lese, kde to odskákaly zejména dětské atrakce, se na dřevěné věži tyčící se nad údolím nepřestalo pracovat.

Foto: resort Dolní Morava

Pětapadesátimetrová vyhlídková věž

Článek

Stezka se nachází poblíž chaty Slaměnka v nadmořské výšce 1116 metrů.

Nebi na dosah

Pětapadesátimetrová věž se otevře počátkem prosince. V létě jsem měl možnost navštívit staveniště a být v centru dění. Pracovní nasazení bylo velké, že prošvihli letní sezónu, je mrzelo, ale počasí neporučíš.

Stavba s vyhlídkou není určena jen k zábavě, ale také má edukační cíle. Díky Stezce v oblacích můžete zažít intenzivní pocit pobytu ve výšce, kam lidská noha jen tak nevyšlápne. Do výšky, kterou běžně brázdí jen ptáci, se pohodlně dostanete po dřevěné cestě i s kočárky a invalidními vozíky.

Lanovkou nahoru, tobogánem dolu

K začátku stezky vede od hotelu Vista lanovka, takže nahoru se dostanete pohodlně, platí to i pro vozíčkáře. Z vyhlídky uvidíte masiv Králického Sněžníku s malebným údolím řeky Moravy, v dálce pak i hlavní hřeben Jeseníků, za opravdu jasného počasí zahlédnete obrysy Krkonoš.

Dolů můžete zpět po dřevěném chodníku, nebo si dopřejte trochu adrenalinu a užijte si parádní sešup částečně průhledným tobogánem, který vás několika klopenými zatáčkami bezpečně dopraví dolů. Informační tabule vás naučí něco o mracích a upozorní na zajímavá místa v okolí.

Nejen na stezku

Cestu si ještě můžete zpříjemnit několika atrakcemi. Čeká tam na vás odpočinková síť, hnízda nebo tunel na lávce. Určitě si prolezte i „rukáv“, hustou síť, kterou projdete z jednoho patra lávky do druhého. Po cestě nahoru se můžete vlézt do tunelu připomínajícího vosí hnízdo.

Stavba je dílem architekta Zdeňka Fránka, který působí doma i v zahraničí, je navržena tak, aby co nejméně narušovala krajinný ráz. V maximální míře se použily materiály, jako jsou dřevo a co nejtransparentnější zábradlí.

Po prohlídce třeba na masáž

Při té příležitosti se ubytujte v prvotřídním Wellness hotelu Vista, zajděte si na masáž, ochutnejte něco z místní gastronomie (mají výbornou zvěřinu a ryby, o cukrářských výrobcích nemluvě, jenže to pak nechce lanovku, ale rovnou do svahu) a navštivte i další atrakce resortu – Lesní zážitkový park nebo Mamutíkův vodní park. Z těch budou nadšené hlavně děti. 

Další informace: www.hotel-dolnimorava.cz a www.dolnimorava.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám