Hlavní obsah

Republikové finále v TeamGymu proběhne již potřetí v Trutnově

Novinky, Ludmila Oravcová

Oddíl sportovní gymnastiky a TeamGymu Spartak Trutnov z pověření České Asociace Sport Pro Všechny a za podpory města Trutnova pořádá dne 11. listopadu Republikovou soutěž ČASPV TeamGym 2017.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Závod se uskuteční ve sportovní hale ZŠ Komenského a bude současně 5. závodem Českého poháru OPEN.

Do Trutnova se druhou listopadovou sobotu sjede na čtyři desítky družstev z celé republiky. Bojovat o medaile se bude v kategoriích Junior I., II., III., IV., Senior a prostor dostanou i Tria ml. a st.

TeamGym jako oblíbená forma sportovní gymnastiky je kombinací elegance, síly, akrobacie a spolupráce celého týmu. Závodníci předvádějí svůj um za doprovodu hudby v gymnastickém trojboji (pohybová skladba – floor, akrobacie – tumblink, malá trampolínka – trampette).

K vidění budou různé gymnastické skoky, salta, vruty, dále pak desítky pohybových skladeb, kdy soutěžící předvádí synchronně baletní, akrobatické, taneční a silové prvky. A je jen na rozhodčích, jak na základě obtížnosti, provedení a kompozice zhodnotí výkon gymnastek a gymnastů.

Zajímavá podívaná plná adrenalinu, napětí a emocí, prezentace domácích družstev před domácím publikem, skvělá sportovní atmosféra od rána do večera. To jsou hlavní důvody, proč 11. listopadu zajít do haly „Na Komendě“. Na sportovní setkání se těší celý realizační tým trutnovské gymnastiky a TeamGymu.

Reklama

Výběr článků

Načítám