Hlavní obsah

Reprezentanti České republiky v para hokeji nastoupí ve čtvrtfinále proti Norsku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 30. dubna si na Mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019 vybojovali reprezentanti České republiky postup do čtvrtfinále, kde budou hrát 1. května od 20 hodin s Norskem.

Foto: Josef Zajíc

Mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019. Utkání Česká republika : 'Švédsko .Porada.

Článek

V úterý se přepisovala historie. Po úspěšné návštěvě 27. dubna, kdy na utkání s Japonskem přišlo 7 224 diváků, na utkání s Itálii se přišlo 30. dubna podívat  8 462 diváků, a to je, podle světové federace, rekord v návštěvnosti v para hokeji. 

Hokejisté České republiky v utkání s Itálii již neměli co ztratit. Přesto hráli vynikající hokej. Branky padaly. Tu první dal Pavel Kubeš a vzápětí ho následoval Michal Geier, který si úspěch zopakoval svoji druhou brankou v utkání na 3:0. V závěru hry přidal čtvrtou branku Jiří Raul. Brankář Michal Vápenka nedal soupeři šanci.

Třemi vítězstvími - s Japonskem 8:0, se Švédskem 6:1 a s Itálii 4:0 - si reprezentanti České republiky pod vedení trenéra Jiřího Břízy vybojovali postup do čtvrtfinále, ve kterém se utkají s Norskem.

Jak se hraje o play off?

Podle organizátorů Mistrovství světa v para hokeji Ostrava 2019 je para hokej ve svém systému specifický. Hraje se na dvě základní skupiny, které jsou rovněž výkonnostní. Skupina A je skupinou nejlepších čtyřech týmů. Ani jeden není ohrožen sestupem. První dva týmy postupují rovnou do semifinále světového šampionátu.

Na prvním a druhém místě se v případě turnaje v Ostravě umístily reprezentace USA a Kanady, ty jdou rovnou do boje o finále. Na soupeře budou čekat. Ve výkonnostní skupině B jdou první dva týmy do čtvrtfinále a týmy na třetím a čtvrtém místě se utkají o 7. a 8. místo.

Utkání ve středu 1. května:

13:00 hodin - utkání o 7. místo a 8. místo - Švédsko vs. Japonsko

16:30 hodin - čtvrtfinále mezi Jižní Koreou a Itálií

20:00 hodin - čtvrtfinále mezi Norskem a Českou republikou

Další program:

2. května je den volna

3. května - zápasy o 5. a 6. místo - od 13:00 a 16:30 hodin

4. května - zápasy o 3. a 4. místo od 13:00, finále od 16:30 hodin

Reklama

Výběr článků

Načítám