Hlavní obsah

Replika Křižíkovy obloukové lampy rozsvítila nový školní rok 

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci plzeňského Gymnázia Františka Křižíka a základní školy vstupovali první školní den do vestibulu, kde zářila replika Křižíkovy obloukové lampy.

Foto: Public Eye s.r.o.

Zahájení školního roku na Gymnáziu Františka Křižíka bylo netradiční.

Článek

A tak se rodiče ani žáci nedivili, že letošní tradiční zahájení školního roku na Gymnáziu Františka Křižíka proběhlo opět trochu netradičně.

Základní škola se ohlédla za 5 lety své existence a gymnázium věnovalo zahájení roku volbám prezidenta obloukové lampy. Jednotlivé volební týmy (předmětové komise) si připravily představení svých kandidátů, kteří udělali mnoho pro blaho školy.

Moderátor David Brabec (absolvent školy a nově i učitel na GFK) v živých vstupech z volebního studia navštívil nová místa školy: výtah, učebnu výtvarné výchovy, rekonstruované atrium s pítkem či místo na střeše, kde snad příští rok vznikne pavilon jazykových učeben.

Vítěze voleb představila ředitelka gymnázia Šárka Chvalová – stal se jím kandidát všech komisí a není jím nikdo jiný než vynálezce František Křižík, od jehož narození letos uplynulo 170 let. Společně slavnostně rozsvítili lampu a paní ředitelka zahájila nový školní rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám