Hlavní obsah

Rekordní 8. ročník Dolského bike cupu 2018

Novinky, Jana Melicharová
Aktualizováno

Dobrovolní hasiči z Dolů u Dobrušky oslavili 10. výročí svého vzniku rekordním Dolským bike cupem.

Foto: Jana Melicharová

Soustředění na trati Dolského bike cupu

Článek

Slunečné teplé nedělní odpoledne přilákalo malé i ty o něco větší cyklisty a cyklistky k hlavní bráně městského hřbitova kousek nad Dobruškou, kde byl start 8. ročníku Dolského bike cupu. Ten nejen pro děti svých příznivců, přátel a kamarádů, ale i pro širokou veřejnost pravidelně pořádají dobrovolní hasiči z Dolů u Dobrušky. A ten letošní již 8. ročník byl tak trochu slavnostní, ale i rekordní.

„Letos se nám závod opravdu vydařil. A to nejen počasím, ale i počtem závodníků. Přihlásilo se nám čtyřicet startujících. Nejmladší byli ročník 2016, nejstarší pak ročník 2004,“ svěřila se Martina Rašková, hlavní organizátorka závodu.

„Závod jsme původně plánovali na 3. června, ale trochu nás zradilo počasí. Do Dobrušky přišel tak potřebný déšť, kvůli kterému jsme ho odložili na jiný termín, neboť jsme pro letošní ročník připravili zcela nové tratě, které vedly i po trávě a štěrku, což by mohlo být pro malé cyklisty nebezpečné,“ doplnila Rašková.

A opravdu, nové tratě se líbily a prověřily zdatnost a sílu všech zúčastněných. Pro ty nejmenší sice vedla po asfaltu v lipové aleji vedoucí ke hřbitovu, ale do mírného kopce, což vyjet na odrážedle, koloběžce nebo na tom nejmenším kole nebylo opravdu jednoduché. Pro ty větší pak kolem hřbitova po prašné cestě, štěrku a trávě a nebyla také jednoduchá, což bylo i vidět ve tvářích závodníků, kteří mnohdy hodně vyčerpaní přijížděli do cíle a někteří i s drobnými odřeninami z pádů. Nikdo ale nebrečel a závod nevzdal!

Odměnou všem pak byl samotný závěr závodu, kdy si někteří s medailí na krku užívali chvíli slávy na stupních vítězů, poražení pak drobné dárky, které i oni dostali od pořadatelů… a pak i závěrečný potlesk všech přítomných, který byl jakousi tečkou za zdařilým 8. ročníkem Dolského bike cupu.

„Myslím si, že i tímto závodem pro děti jsme velmi důstojně oslavili 10. výročí svého vzniku. Náš sbor jsme totiž založili v březnu 2008. Dolský bike cup není ale jedinou akcí, kterou pro své členy i veřejnost pořádáme. Za zmínku určitě stojí Rockový bál, kde nám pomáhají skibobisté ze Skibob klubu Dobruška, společné výlety, hasičské slavnosti, kam jezdíme, nebo i společná sousedská posezení. A letos první a určitě ne poslední zahradní party, na které jsme právě s našimi členy, přáteli, kamarády i sousedy z Dolů oslavili naše kulaté výročí,“ k celému Dolskému bike cupu už jenom dodal starosta Sboru dobrovolných hasičů z Dolů u Dobrušky a zároveň i starosta města Dobrušky Petr Lžíčař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám